Afbeelding
Foto: Eigen foto

Actiegroep Holtenbroek wil Lijn 2 direct terug

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Bezorgde wijkbewoners van Holtenbroek hebben het initiatief genomen om de Actiegroep ‘Lijn 2 Holtenbroek per direct terug’ op te richten.

“Inmiddels hebben wij contact gehad met wethouder Klaas Sloots, wijkmanager Wim van Hattum en wijkbeheerder Monique Wiegers. Van hen krijgen wij alle steun voor onze actie”, volgens Violet Roosberg. “Wij hebben in de wijk ook andere belanghebbenden benaderd: Driezorg voor de woonzorgcentra, de moskee en kerken.” Zo probeert de actiegroep de krachten in de wijk te bundelen. Roosberg: “Het gaat om een maatschappelijke behoefte in de wijk en dit is in het belang van alle wijkbewoners. Zelfs voor bewoners die over een auto beschikken. Middels deze weg willen wij in het bijzonder de wijkbewoners van Holtenbroek van ons bestaan informeren. Wij hebben meer wijkbewoners nodig die zich bij de actiegroep willen aansluiten. Wij zijn begonnen met flyeren maar helaas kunnen wij niet alle adressen van een affiche voorzien. Graag doen wij een beroep op de wijkbewoners om mond-tot-mondreclame te doen. Degenen die ons willen steunen door de affiche op hun Facebook en Instagram te plaatsten, kunnen dit bij ondergetekende opvragen. Graag komen wij ook in contact met lotgenoten, in het bijzonder onze buren uit de Aa-landen om Zwollebreed kracht bij de actie te zetten.”

Klimaat

De actiegroep wil ook een politieke issue van deze zaak maken. "Dat doen we, omdat het beleid van provincie Overijssel in strijd is met het landelijk-/ EU- klimaatbeleid en met het oog op de Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart 2021”, volgens Roosberg. "Terwijl de Rijksoverheid zo ook alles doet om de uitstoot van stikstof te verlagen, jaagt provincie Overijssel Zwollenaren de auto in. De Rijksoverheid voert campagne om burgers bewust te maken van ons klimaat en milieu. Ze stimuleert hen hun huizen goed te isoleren, het afval te scheiden, te kiezen voor schone duurzaam energie, overstappen naar elektrische auto's en bij voorkeur gebruik te maken van het openbaar vervoer. Met zijn besluit stuurt provincie Overijssel de burgers totaal de andere kant op. Dit kan toch niet de bedoeling zijn?”

De contactgegevens van de actiegroep (i.o.) zijn: Violet Roosberg: 06-127 91 884, Juliana van Thijs: julianamildred@gmail.com en Ramona Heyliger: 06-275 21 205.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden