Afbeelding
Foto: Eigen foto

Dagbesteding InteraktContour Zwolle zoekt chauffeurs

Algemeen

ZWOLLE - De dagbesteding van InteraktContour in Zwolle zoekt vrijwilligers die cliënten naar de dagbesteding rijden en weer terug naar huis. Cliënten van de dagbesteding zijn door hun hersenletsel vaak afhankelijk van georganiseerd vervoer en kunnen zonder de vrijwillige chauffeurs de dagbesteding niet bezoeken.

Bij de dagbesteding komen mensen met hersenletsel. Zij werken daar aan hun persoonlijke doelen om zoveel mogelijk zelfstandig te blijven, bijvoorbeeld door het trainen van vaardigheden en motoriek. Daarnaast ontmoeten zij zo lotgenoten en ontlasten ze even hun naasten. Dyon van den Berg van InteraktContour: “Bij onze organisatie zijn veel cliënten afhankelijk van vervoer. Onze locaties zitten verspreid door heel Zwolle, dus het vervoer is een uitdagende klus. Om dit te organiseren, zoeken wij per 1 maart 2021 vrijwillige chauffeurs.”

Praatje

Frans van den Bos rijdt als beroepschauffeur: “Ik ben al wat jaren op pad met cliënten. We lachen, we maken grappen en grollen maar er is ook tijd voor serieuze gesprekken. Daarnaast is het belangrijk je praktische werk goed uit te voeren. Denk aan het rijden met mensen en het vastzetten van mensen in een rolstoel. Ik doe dit werk al jaren en het verveelt nooit, elke dag is anders.”

Chauffeur worden iets voor jou?
De vrijwillige chauffeurs krijgen, aast goede begeleiding, een EHBO-cursus en een cursus Breinbasics waarin ze meer leren over de oorzaken en gevolgen van hersenletsel. Daarnaast ontvang ze een kleine onkostenvergoeding. Belangstellenden kunnen voor meer informatie telefonisch contact opnemen met Dyon van den Berg: 06-138 50 390 of een e-mail naar dy.v.d.berg@interaktcontour.nl.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13