Afbeelding
Foto: Erik-Jan Berends

Tinus en Annie Wolters vieren hun briljanten huwelijk

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends)

ZWOLLE – Trots laat Tinus Wolters (84) de brief zien die hij en zijn echtgenote Annie Wolters-Emmerink (83) van de Koning en Koningin hebben ontvangen. Het koninklijk paar feliciteert het echtpaar Wolters dat op 27 december haar 65-jarige huwelijksfeest viert.

“Geweldig”, zegt Tinus Wolters over de brief. “Ja, we zijn koningsgezind, altijd geweest.” Hij is geboren in Emmen, zijn echtgenote in Steenwijk. Ze ontmoetten elkaar op Bevrijdingsdag in de Broerenstraat. “Daar liep een mooie blonde vrouw”, blikt Tinus Wolters terug. Twee maanden hadden ze verkering. “En dan loop je weg, zo noemen we dat”, vertelt het paar. “Als je je liefde dan meeneemt, is het ook je vrouw. Zo is de gewoonte bij woonwagenbewoners.”

Zending

Tinus en Annie Wolters trouwden ruim een halfjaar later en woonden een groot deel van hun leven aan de Hasselterdijk. Waar Tinus Wolters in de handel zat en zijn vrouw voor het gezin zorgde, vinden ze hun werk voor de zending, zich inzetten voor arme mensen, het allerbelangrijkste. “Liefde overwint alles, dat kan nog wel beter in deze wereld. Ons inzetten voor de zending doen we nog tot op de dag van vandaag. Ik breng in deze periode kerstpakketten rond en ben zeker dertig jaar met hulpgoederen naar Roemenië geweest. Verder heb ik twintig jaar lang gevoetbald bij WVF en ben ik medeoprichter van voetbalvereniging De Hanenrick”, vertelt Tinus Wolters.

Evangelie

Het echtpaar kreeg vijf zonen en een dochter. De familie is inmiddels zo groot, dat het aantal klein, achterklein- en achterachterkleinkinderen niet meer te tellen is. “We zijn inmiddels de vijfde generatie. Dat is een rijkdom”, zegt Annie Wolters. Over hoe ze er in slagen het 65 jaar goed met elkaar te hebben, is ze duidelijk. “Zo nu en dan even ruzie maken en dan is het een halfuur later weer goed.” Het evangelie is voor hen heel belangrijk, benadrukt Tinus Wolters. “In een droom heeft God het me verteld. Mijn vader was ook zo; van hem heb ik veel geleerd. Als God je zoveel toevertrouwt, ben je een gezegend mens. Het evangelie is mijn drijfveer, mijn passie en ik spreek ik er graag over.”

Regels

Tinus Wolters is nu ook mantelzorger voor zijn vrouw die niet meer kan lopen. Verder is de gezondheid van de echtelieden nog goed. Een feestje zit er door de corona-maatregelen niet in. Tinus Wolters: “Ik ben ook geen echte feestganger. We willen bovendien de regels niet overtreden. Dat heb ik van mijn vader meegekregen en zo hebben we het onze kinderen ook altijd geleerd.”