Afbeelding
Foto: Gerlinde Schrijver

Inwoners Zwolle krijgen nieuw energieloket

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het ‘Duurzaam Bouwloket’ is een nieuw energieloket waar inwoners van Zwolle sinds 1 januari 2021 gratis en onafhankelijk advies kunnen inwinnen over energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij wonen. Duurzaam Bouwloket is de nieuwe partner van de gemeente Zwolle in de energietransitie.

Het gemeentelijk energieloket is hét centrale informatiepunt over de energietransitie voor inwoners. Hier kunnen ze gratis en onafhankelijk advies inwinnen wanneer zij hun woning energiezuinig, comfortabel en mogelijk aardgasvrij willen maken. Duurzaam Bouwloket is een professionele en partij die al voor meer dan 130 gemeenten het energieloket verzorgt. Het Duurzaam Bouwloket is onafhankelijk, wat betekent dat ze geen vergoeding ontvangt voor het doorverwijzen van inwoners naar bedrijven die duurzaamheidsmaatregelen kunnen uitvoeren.

Website

Op de website www.duurzaambouwloket.nl/zwolle is alle informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen kunnen uitvoeren. Inwoners met vragen kunnen contact opnemen via e-mail, chat of telefoon. De adviseurs zitten klaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur

Energiekosten

De komende jaren gaat er op het gebied van energie voor woningbezitters in Nederland een hoop veranderen. Doel is dat in 2050 gebouwen in Nederland niet meer met aardgas worden verwarmd, zo ook in Zwolle. “Hierop willen we onze inwoners zo goed mogelijk voorbereiden en bij ondersteunen”, legt wethouder Monique Schuttenbeld (Energie) uit. “Woningeigenaren, en natuurlijk ook huurders, krijgen te maken met de overgang naar aardgasvrij wonen. Niet iedereen heeft al een duidelijk beeld van wat dit voor zijn of haar woning betekent. Mensen willen wel stappen zetten, maar weten niet precies hoe of wat. Hiervoor kunnen ze terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Want ook al is 2050 nog ver weg, woningeigenaren kunnen nu al stappen zetten om hun huis energiezuiniger te maken. Dat kan door slimme maatregelen te nemen die passen bij hun woning en situatie, waarvan ze direct profiteren en die zorgen voor een comfortabeler huis en lagere energiekosten.”

Vragen
Wie vragen heeft over isoleren, zonnepanelen, subsidies of energieneutraal worden, kan ze stellen via info@duurzaambouwloket.nl of (072) 743 39 56. Alle informatie is ook te vinden op www.duurzaambouwloket.nl/zwolle.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen gisteren
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16