Hetty D’Andrea: 'We zijn heel erg aan het stoeien geweest.'
Hetty D’Andrea: 'We zijn heel erg aan het stoeien geweest.' Foto: Emmie Riepma

D’Andrea’s laat gasten met eigen pannetje komen

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Emmie Riepma)

ZWOLLE – Bij restaurant D’Andrea’s staat zaterdagavond een enorme rij. Netjes op anderhalve meter van elkaar wachten daar mensen in de sneeuw op hun beurt, stuk voor stuk met hun eigen pannetje in de hand.

Eenmaal binnen wordt het pannetje gevuld met een verassingsmaaltijd. Hetty D’Andrea, een van de oprichters van het restaurant, is ontzettend positief. “We zijn van gezellige avondjes in het restaurant. Dat willen we nu ook een beetje meegeven naar huis. We zijn heel erg aan het stoeien geweest hoe we dat moesten doen.

Het is voor ons erg belangrijk dat er een concept is dat dicht bij onszelf staat. Iets waar we achter kunnen staan.”

Kwaliteit

Na een doos ter grootte van een koelkast te hebben ontvangen waar enkel een koffiemaler in zat beseften ze zich bij D’Andrea’s dat ze het belangrijk vinden niet teveel onnodig afval te maken. Zo kwamen ze op het idee. “Wat nou als iedereen zijn of haar eigen pannetje meeneemt. Dat pannetje stoppen wij dan vol met het eten, Pietro D’Andrea maakt het mooi klaar. Zo weet je dat de kwaliteit gewoon heel erg goed blijft. Op deze manier hoeven er bovendien geen bakjes, zakjes en vergelijkbare toestanden gebruikt en opgeruimd te worden.”

Verassingsmenu

De afgelopen twaalf weken maakte het restaurant steeds een paar dagen van tevoren bekend wat er in de pan zou komen. Toen bekend werd dat de lockdown langer zou duren in 2021 besloot Pietro dat hij verassingspannetjes ging maken. “Als het restaurant gewoon open is werkt D’Andrea’s ook niet met een menukaart. Pietro vindt het fijn om in de ochtend naar de slager te gaan, daar een mooi stuk vlees te zien en dezelfde dag nog te beslissen wat hij daar mee gaat maken.”

Interactie

Het concept valt goed in de smaak bij de gasten van het restaurant. Hetty D'Andrea wordt er erg blij van. "Er is heel veel interactie met de gasten, dat willen we natuurlijk ook heel graag. Mensen sturen bijvoorbeeld vaak foto's dat ze thuis aan tafel zitten met het gerecht op tafel.” Bij D'Andrea's vinden ze het belangrijk een aangename ervaring te bieden, zeker nu het wat ingewikkelder is. "Het is heel erg belangrijk om deze vervelende periode een beetje positief door te komen.”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30