Zaalvoetbal
Zaalvoetbal Mark de Rooij

Zaalvoetbaltrainer: ‘miscommunicatie met de KNVB’

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Mark de Rooij)

ZAALVOETBAL

Terwijl verschillende topsportcompetities inmiddels weer zijn begonnen, zitten de zaalvoetballers nog vast in de wachtkamer. De eredivisie zaalvoetbal gaat niet voor 9 februari van start. Marcus-Jan Schiere heeft er als trainer van Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies (vrouwen) alles aan gedaan om een eerdere herstart mogelijk te maken, maar het mocht allemaal niet baten.

De KNVB heeft zich op het standpunt gesteld dat de eredivisie zaalvoetbal pas kan beginnen als de algemene maatregelen van de overheid weer worden versoepeld. Voor te veel clubs zijn de KNVB-protocollen namelijk niet haalbaar of werkbaar. Het zijn namelijk geen professionele organisaties, maar moeten wel voldoen aan dezelfde protocollen als betaald voetbal organisaties op het veld. Zo houdt de KNVB vast aan de PCR-tests en deze zijn een stuk duurder dan sneltests, die wel goed genoeg zijn volgens het protocol van NOC*NSF. “Wij hadden het met veel moeite wel voor elkaar kunnen krijgen, maar aan de andere kant: wij zijn niet zo’n professionele organisatie. Voor een aantal clubs was het sowieso niet haalbaar”, weet Schiere, die namens Exstudiantes veel contact heeft gezocht met de andere clubs in de eredivisie vrouwen.

Schiere probeerde de clubs in de eredivisie vrouwen op één lijn te krijgen of op zijn minst in beeld te krijgen hoe zij aankeken tegen de voorstellen van de KNVB voor een herstart. Hierover dacht hij vervolgens met de KNVB in gesprek te gaan, maar daar dacht de bond anders over. “Ik dacht voor de KNVB te inventariseren hoe de clubs er tegen aan keken. De bond interpreteerde het als trainers die op eigen titel bezig waren. Helaas. Er was sprake van miscommunicatie”, zegt Schiere beteuterd. “Wij wilden graag praten over de mogelijkheden. Ook over het toewerken naar een herstart in het geval er vanaf 9 februari versoepelingen komen. Maar dat hele proces is vooruit geschoven. Na 2 februari neemt de KNVB weer contact met ons op.”

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32