PEC Zwolle-Heracles Almelo eindigde in 2-2 na een 0-2 ruststand.
PEC Zwolle-Heracles Almelo eindigde in 2-2 na een 0-2 ruststand. Foto: Mark de Rooij

Reza Ghoochannejhad is weer de redder in nood voor PEC Zwolle

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

Op de dag dat PEC met Benson Manuel opnieuw een aanvallende versterking presenteerde speelde de Zwolse ploeg in het Mac3Park stadion met 2-2 gelijk tegen Heracles Almelo. Een eerdere aanwinst, Thomas Buitink, startte meteen als centrumspits en was goed voor een assist, maar invaller Reza Ghoochannejhad was net als vrijdag de redder in nood.

Reza liep al een tijdje warm -vond hij zelf ook- toen hij door trainer John Stegeman twintig minuten voor tijd binnen de lijnen werd gebracht . Zijn eerste balcontact was gelijk raak. De spits die vrijdag goed was voor drie treffers als invaller kopte een perfecte voorzet van Immanuel Pherai, vanaf de rechterflank, tegendraads en via de grond binnen. De Iraniër kreeg hierna, met het hoofd, nog één kansje, maar zo mooi als vrijdag werd het niet voor de man wiens contract na dit seizoen afloopt. Voor PEC was het een verdiende gelijkmaker nadat het in de tweede helft veel beter voor de dag kwam dan in de eerste. Virgil Misidjan tekende na vijftig minuten met zijn eerste PEC-goal voor de aansluitingstreffer, na goed werk van Buitink.

PEC was aanvankelijk niet bij de les want een minuut na de aftrap was het al raak voor de bezoekers. Lucas Schoofs verlengde een voorzet van Sylvester van de Water vanaf de rechterflank tot in de verre hoek: 0-1.

De ploeg van Stegeman liet bar weinig zien in de eerste helft. Het enige wapenfeit was een schot van Eliano Reijnders, op aangeven van Buitink, dat met moeite werd gekeerd door Janis Blaswich. De van Vitesse overgekomen Buitink deed dit goed, maar was verder onzichtbaar in een voor PEC kansloos eerste bedrijf.

Het werd nog erger voor PEC toen doelman Michael Zetterer in de blessuretijd de mist inging. Hij schatte een pass van Schoofs compleet verkeerd in, stond ver uit zijn doel in niemandsland en werd door Delano Burgzorg gepasseerd. Zoals wel vaker dit seizoen kwam PEC na de kleedkamer veel beter voor de dag, en redde het een puntje. Door de remise behoudt Heracles een voorsprong van een punt op PEC, dat twaalfde staat in de eredivisie, tien punten boven de degradatiezone.

‘Kip zonder kop’

“Na de 0-1 spelen we als een kip zonder kop, gaan we te geforceerd op zoek naar de gelijkmaker”, vond Stegeman. “We lopen uit positie en komen daardoor bij balverlies telkens in de problemen. Tweede helft is de veldbezetting veel beter. Als we dat gewoon negentig minuten hadden gedaan, hadden we hier gewonnen”, aldus de trainer na het duel tegen zijn oude werkgever.

Voor de man die inmiddels clubtopscorer is met zes treffers heeft hij nog altijd geen basisplaats in gedachten. Blij is hij echter wel met Reza, in wie hij de ideale invaller ziet. “Reza is op en top prof. Als je ziet hoe hij elke dag bezig is met beter worden, met andere spelers beter maken”, looft Stegeman de goalgetter.

Concurrentie

De trainer is desalniettemin blij met de (aanvallende) versterkingen, zeker nu Mike van Duinen een tijdje eruit ligt. Na Virgil Misidjan en Thomas Buitink presenteerde PEC op de dag van de wedstrijd Benson Manuel. “Het is gewoon prettig om concurrentie te hebben. Daardoor kun je deze wedstrijd nog omdraaien. We spelen veel wedstrijden in een kort tijdsbestek. Je hebt iedereen keihard nodig.”