Afbeelding
Foto: Astrid Beuker

Natuur en Milieu Overijssel biedt webinar ‘Groen in je buurt? Zo doe je dat!’

Algemeen

ZWOLLE – Belangstellenden kunnen op dinsdagavond 16 maart om 19.15 uur het webinar ‘Groen in je buurt, zo doe je dat!’ volgen. Het betreft een online inspiratiesessie voor buurtinitiatieven, groene organisaties, dorpsbelangen en iedereen die met anderen aan de slag wil om de buurt te groener te maken.

“Steeds meer mensen en organisaties steken de handen uit de mouwen om hun directe woon- en leefomgeving te groener te maken”, merkt Natuur en Milieu Overijssel. “Dat is hard nodig. Door de klimaatverandering en verstening loopt de biodiversiteit in steden en dorpen hard achteruit. Ook wateroverlast en hitte-stress komen steeds vaker voor. De online sessie ‘Groen in je buurt? Zo doe je dat!’ geeft inspiratie en praktische tips om zelf in je buurt aan de slag te gaan. Samen de mouwen opstropen voor meer groen is niet alleen goed voor de natuur, maar kan ook heel gezellig zijn. In het begin laten we aan de hand van aansprekende voorbeelden zien wat het belang van groen is in de bebouwde omgeving. Daarna gaan we uiteen in twee groepen: we gaan het hebben over hoe je samen met je buren de straat groener kunt maken en hoe je in je eigen dorp of stad een bloemenlint voor wilde bijen en insecten kunt aanleggen.”

Meer informatie over het programma en de aanmeldlink zijn te vinden op www.groenbezig.nl.

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 14 uur geleden