Afbeelding
Foto: Astrid Beuker

Natuur en Milieu Overijssel biedt webinar ‘Groen in je buurt? Zo doe je dat!’

Algemeen

ZWOLLE – Belangstellenden kunnen op dinsdagavond 16 maart om 19.15 uur het webinar ‘Groen in je buurt, zo doe je dat!’ volgen. Het betreft een online inspiratiesessie voor buurtinitiatieven, groene organisaties, dorpsbelangen en iedereen die met anderen aan de slag wil om de buurt te groener te maken.

“Steeds meer mensen en organisaties steken de handen uit de mouwen om hun directe woon- en leefomgeving te groener te maken”, merkt Natuur en Milieu Overijssel. “Dat is hard nodig. Door de klimaatverandering en verstening loopt de biodiversiteit in steden en dorpen hard achteruit. Ook wateroverlast en hitte-stress komen steeds vaker voor. De online sessie ‘Groen in je buurt? Zo doe je dat!’ geeft inspiratie en praktische tips om zelf in je buurt aan de slag te gaan. Samen de mouwen opstropen voor meer groen is niet alleen goed voor de natuur, maar kan ook heel gezellig zijn. In het begin laten we aan de hand van aansprekende voorbeelden zien wat het belang van groen is in de bebouwde omgeving. Daarna gaan we uiteen in twee groepen: we gaan het hebben over hoe je samen met je buren de straat groener kunt maken en hoe je in je eigen dorp of stad een bloemenlint voor wilde bijen en insecten kunt aanleggen.”

Meer informatie over het programma en de aanmeldlink zijn te vinden op www.groenbezig.nl.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 10 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50