Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Boomfeestdag Zwolle 2021 verloopt coronaproof

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Boomfeestdag 2021 is op woensdag 17 maart in Zwolle coronaproof gehouden. Ook dit jaar deden Zwolse kinderen weer mee aan de traditie van het planten van een boom.

Vanwege het coronavirus is de landelijke Boomfeestdag dit jaar verplaatst naar 10 november 2021. De gemeente Zwolle en ROVA vonden het te belangrijk om het moment zomaar uit te stellen en organiseerden daarom een Boomfeestdag in aangepaste vorm. Wethouder William Dogger gaf het startsein waarna hij op voldoende afstand met enkele kinderen de eerste bomen plantte.

Plantgaten

De leerlingen van Het Saffier uit Stadshagen plantten met behulp van ROVA veertien bomen naast de school. De medewerkers van ROVA voor het beheer van de buitenruimte hadden het voorbereidende werk al gedaan. Zo konden de leerlingen zelf de grond om de boom erin scheppen en de plantgaten dichtmaken.

Combinatie

De leerlingen plantten verschillende soorten bomen. “De combinatie van een hartbladige Els, tamme Kastanje, Sierappel, zoete Kers, Honingboom, Winterlinde, Hollandse Linde en Iep zorgen voor een grote diversiteit aan bomen”, meldt de gemeente Zwolle. “De bomen zijn broedplekken voor vogels en de vruchten ervan zijn een belangrijke voedselbron. De variatie in de aanplant van bomen is belangrijk voor het evenwicht in de natuur en een goede biodiversiteit.”

Belang

De gemeente en ROVA zeggen het belangrijk te vinden dat de boomfeestdag toch in aangepaste vorm kon doorgaan. Dogger: ”Naast het belang van bomen voor de stad is de Boomfeestdag ook belangrijk voor de kinderen zelf. Door deze actie is Zwolle weer een aantal bomen rijker. En als we de kinderen enthousiast kunnen maken over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later weer overbrengen op anderen. Zo zorgen we voor het buitengeluk van de Zwollenaren nu en in de toekomst.”

Vervolg

De landelijke Boomfeestdag is uitgesteld naar 10 november. Ook dat moment grijpen de gemeente en ROVA aan om de kinderen bewust te maken van het belang van bomen, want ook dan wordt in Zwolle weer een boomfeestdag gehouden. De organisatie van de Boomfeestdag in Zwolle ligt in handen van de gemeente Zwolle in samenwerking met ROVA.

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35