Afbeelding
Foto: Eigen foto

Kinderen Florens Radewijnsschool planten eigen BinnenBos

Algemeen

ZWOLLE - Als één van de eerste scholen in Nederland planten kinderen van openbare basisschool Florens Radewijns in Windesheim hun eigen BinnenBos. Zij testen een aanpak van IVN Natuureducatie, Royal Lemkes en Presikhaaf Schoolmeubelen om het klaslokaal te vergroenen.

Alle leerlingen ontvangen een eigen kamerplant die ze leren planten, verzorgen en stekken. Op deze manier willen de leerlingen hun leerplek gezonder en leuker maker. “Een gezond binnenklimaat is in deze tijden een ‘must’, iets waaraan wij graag meewerken”, meldt de school.

Natuur

Met het BinnenBos komt de natuur het klaslokaal in. Planten moeten voor een betere concentratie en een hogere waardering voor het klaslokaal zorgen. Doordat leerlingen tijdens het BinnenBos-project zelf hun plant verzorgen, bouwen ze spelenderwijs een band op met natuur. Dankzij de les over stekken kunnen ze ook anderen het plezier van een binnenplant laten ervaren. Leerkrachten ontvangen digitaal begeleiding bij het educatiepakket zodat ze de kinderen alles kunnen leren over het maken en verzorgen van hun groene speel- en leerplek.

Living Lab

IVN Natuureducatie wil samen met haar partners alle schoollokalen van Nederland vergroenen. Veertig basisscholen verspreid over Nederland doen met hun groep 5 of 6 mee in het Living Lab BinnenBos. De deelnemende scholen ontvingen een plantenmeubel, voor elke leerling een kamerplant en educatief materiaal. Als ‘tegenprestatie’ reageren de leerkrachten op het concept. Zo dragen ze bij aan het verder ontwikkelen van de aanpak.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 10 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 11 uur geleden