Afbeelding
Foto: Eigen foto

Filosofisch Café Zwolle besteedt aandacht aan een betere aarde

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De deelnemers aan Filosofisch Café Zwolle gaan op maandag 17 mei via Zoom in gesprek met mensen die volop bezig zijn om op hun eigen manier vorm te geven aan activiteiten die de aarde wellicht mooier kleuren.

De bijeenkomst is een vervolg op de lezing van professor Matthijs Schouten die op 19 april sprak over ‘De natuur was hier’. Volgens hem plaatst de huidige crisis op het gebied van klimaat, natuur en virusgevaar ons voor de keus: Gaan we door met het uitputten van de aarde of kiezen we radicaal voor een andere omgang ermee? Dit verhaal werkte prikkelend voor de deelnemers. Daarom is besloten om een vervolg te organiseren op de lezing van professor Schouten. “Reflectie is een belangrijke taak in de filosofie”, meldt Filosofisch Café Zwolle.

Atelier

Tijdens de volgende digitale bijeenkomst op 17 mei gaat ze daarom op bezoek in het atelier van schilder en docent Dennie Boxem. In zijn atelier ontmoeten de deelnemers ook andere mensen die met hem van gedachten wisselen. Op dezelfde manier gaan ze daarna naar het atelier van de Zwolse kunstenares Marit Otto. Zij vertelt over haar werk en wil laten zien hoe zij een bijdrage levert aan een betere aarde. In haar atelier komen ook andere mensen aan het woord die op hun manier willen bijdragen aan een gezondere wereld. Het begrip gezondheid hier in bredere zin bedoeld.

Belangstellenden kunnen deze bijeenkomst op 17 mei, die om 19.30 uur begint, via Zoom meemaken en ook via Zoom aan de interactie deelnemen. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur.

Aanmelden kan via de website via de knop reserveren, De betaling, in dit geval 2,50 euro, gaat via Ideal. Vervolgens dient men naam en e-mailadres in te vullen. De link krijgt men toegestuurd via e-mail. Aanmelden kan tot 15 mei.

Deze bijeenkomst is tevens de laatste van het seizoen. Filosofisch Café Zwolle hoopt in september verder te gaan. Als het ‘live’ kan wordt het weer in Stadkamer.

Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen gisteren
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42
Afbeelding
Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht Algemeen 2 mei, 14:36
Afbeelding
Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in de regio Zwolle Algemeen 2 mei, 12:52