Afbeelding
Foto: Eigen foto

Spoorcafé Zwolle spreekt over de zuidkant van het station

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Deelnemers aan het Spoorcafé kunnen woensdagavond 19 mei vanaf 19.30 uur live meepraten en -denken over het gebied aan de zuidkant van het station. De ideeën voor de toekomst zijn een stapje verder en daarin nemen NS en gemeente Zwolle de kijkers mee en horen graag hun reactie.

In de studio zitten deze keer de plannenmakers van NS. Projectleider Chantal Snelling Berg van NS vertelt samen met stedenbouwkundige Judith de Koster en Huub Kloosterman, adviseur in stedelijke ontwikkelingen, over de ideeën die er zijn voor de oude hallen en het gebied eromheen. Voorafgaand vertelt Pien van der Does over de hele ontwikkeling van de Spoorzone en de uitgangspunten die daarvoor zijn opgesteld. Pien is namens de gemeente Zwolle betrokken bij de Spoorzone.

NS-werkplaatsen
Veel Zwollenaren zijn er misschien nog nooit geweest, maar zien de oude NS-werkplaatsen (onder meer bekend van Wärtsilä) wanneer ze op het station komen of met de trein reizen. Het terrein rondom deze loodsen is een plek met veel geschiedenis. Als het aan de gemeente Zwolle ligt, krijgt dit gebied een nieuwe identiteit. “Het wordt een plek voor iedereen. Om bijvoorbeeld iets te drinken, te werken, te wonen of een expositie te bezoeken. Het gebied bestaat nu nog uit veel steen maar ook hierin komt verandering. NS heeft plannen om de omgeving groener te maken en zo om te toveren tot een aangename plek om te werken, leren, wonen en ontmoeten.”

Woonkamer
Gemeente Zwolle zegt de ideeën, meningen en betrokkenheid van inwoners erg belangrijk te vinden voor de Spoorzone. “Door de huidige omstandigheden is een live ontmoeting tijdens het Spoorcafé helaas nog niet mogelijk. We nodigen iedereen daarom uit om mee te praten en te denken vanuit de eigen woonkamer.” Tijdens de uitzending kunnen de kijkers op twee manieren vragen stellen en tips delen: via de Facebookstream van RTV Focus (dan is de reactie voor iedereen zichtbaar) of WhatsApp (dan is de reactie alleen zichtbaar voor de medewerkers in de studio). Voeg in dat laatste geval het telefoonnummer (06 – 224 61 723) toe aan de contacten in de telefoon en zoek vervolgens in WhatsApp op het telefoonnummer.

Wie nu al een vraag heeft over de onderwerpen van deze avond en deze wil stellen tijdens het Spoorcafé kan een mail sturen naar spoorzone@zwolle.nl. Het Spoorcafé is online van 19.30 tot 20.30 uur. De bijeenkomst is online te volgen via de website van RTV Focus of de Facebookpagina van RTV Focus. Op televisie is de uitzending te volgen via KPN kanaal 1396, Ziggo Kanaal 44 en T-Mobile kanaal 783. Zie voor meer informatie www.zwolle.nl/spoorzone of volg Spoorzone038 op Facebook, Instagram en
Twitter

Afbeelding
Doek valt voor Be Quick'28 en ZAC, Dieze West en CSV'28 gaan door Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Het Nederlands Bach Consort brengt met Hanzestroom geschiedenis en muziek tot leven Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Echtpaar Scholten - Weinans zestig jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 18:40
Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34