Afbeelding
Foto: Eigen foto

Deelnemers Spoorcafé praten over uitbreiding stationsgebouw

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De mensen die op woensdagavond 17 februari deelnemen aan het Spoorcafé praten onder meer over de verbouwing van het Stationsgebouw en de nieuwe inrichting van de Ooster- en Westerlaan.

Iedereen kan thuis vanaf de bank meedenken en meepraten over de ontwikkelingen in de Spoorzone. Vanuit de studio van RTV Focus horen ze meer over deze ontwikkelingen en kunnen ze online al hun vragen stellen.

Stationsgebouw
Het Stationsgebouw wordt op dit moment flink onder handen genomen. Het is de bedoeling dat dit gebouw ‘de huiskamer van de stad’ wordt. Een plek waar men op een prettige manier op de trein of bus wacht en waar men terechtkan om wat te werken of elkaar te ontmoeten. De verbouwing is vorig jaar begonnen. Over hoe het er nu voor staat, praat RTV Focus presentatrice Hanneke Poelman met Earde Jepma, projectmanager bij NS.

Metamorfose
Ook de Ooster- en Westerlaan ondergaan een metamorfose. Deze historische lanen krijgen hun historische karakter weer terug. Zo worden er bredere stoepen aangelegd en zorgen bomenrijen voor een groen en een aantrekkelijk verblijf. De Ooster- en Westerlaan is dan ook het tweede hoofdonderwerp van de avond. Hoe dit er precies uit gaat zien? En hoe ver de plannen zijn? Dat zijn vragen die Poelman gaat stellen aan projectleider Niels Munnik.

Meningen
Door de huidige omstandigheden is een live ontmoeting tijdens het Spoorcafé, zoals vóór corona, helaas niet mogelijk. Daarom kunnen Zwollenaren vanuit hun woonkamer meedenken en praten. Alle ideeën, meningen en betrokkenheid zijn erg belangrijk voor de Spoorzone. Tijdens de uitzending is het mogelijk om op twee manieren vragen te stellen en tips te delen: via de Facebookstream van RTV Focus (dan is de reactie voor iedereen zichtbaar) of WhatsApp (dan is de reactie alleen zichtbaar voor de medewerkers in de studio).

Welkom
Het Spoorcafé is geopend van 19.30 tot 20.30 uur en dus online te volgen via de website van RTV Focus of de Facebookpagina van RTV Focus. Op televisie is het gesprek te volgen via KPN kanaal 1396, Ziggo Kanaal 44 en T-Mobile kanaal 783.

initiatief
Het Spoorcafé is de plek om op een laagdrempelige manier over de ontwikkelingen in de Spoorzone in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te beginnen. Zwollenaren zijn welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé is een gezamenlijk initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail. Zie voor meer informatie zwolle.nl/spoorcafe.


Wie meer wil weten over de Spoorzone kijkt op www.zwolle.nl/spoorzone en volgt Spoorzone038 op Facebook, Instagram en Twitter.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 19 uur geleden