Afbeelding
Foto: Eigen foto

Ontmoetingshuis organiseert wandeling door het hart van Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Ontmoetingshuis Moderne Devotie heeft voor dinsdag 8 juni een rondwandeling door het hart van de stad georganiseerd. De wandeling begint om 20.00 uur voor Museum de Fundatie aan de Blijmarkt.

Gids is Mink de Vries. Hij heeft onlangs een Traktaat geschreven vanuit de Moderne Devotie, over het Sociaal Domein. Het thema van de wandeling is ‘Het hart van Zwolle, Sociaal Domein toen en nu’. “Het blijkt dat de wortels van de identiteit van onze stad al in de Middeleeuwen aanwezig waren”, volgens De Vries. “Onderwijs, zorg, wonen, handel, bestuur en geestelijkheid werkten toen samen, als in een hechte gemeenschap. Hoe zit dat nu? Zo staan we onder meer stil bij de eerste crisisopvang aan het Gasthuisplein, de quarantainekapel op het Kerkplein, de brouwerij, het ziekenhuis, de vrouwenwerkplaats aan de Papensteeg/Blijmarkt en de middelbare school voor rijke en arme studenten.

Tijdens de wandeling wordt de tijd van nu gespiegeld aan de tijd van vroeger.” Aanmelden en betalen (deelname kost 5 euro) kan via de website van het Ontmoetingshuis: www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl.