Afbeelding
Foto: Stefan Verkerk

‘Syrische actrice is in Zwolle met snoer gewurgd’

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – De Syrische actrice Raifa al-Riz die in maart in Zwolle gewelddadig om het leven kwam, is gewurgd. Dat meldde het Openbaar Ministerie dinsdag op de eerste zitting in de rechtbank in Zwolle in deze strafzaak.

De actrice, naar verluidt een bekendheid in Syrië, werd op 15 maart in haar Zwolse flat aangetroffen. Een van haar familieleden meldde eerder dat ze aan de gevolgen van steekwonden was overleden. Het OM maakte dinsdag op de zitting bekend dat ze vermoedelijk met een kabel of snoer is gewurgd. De 34-jarige Zwollenaar Wael D. zou haar vermoord hebben, zo vermoedt de officier van justitie. Ook zou hij zijn hand op haar mond en neus hebben gedrukt. D. werd al vrij snel als verdachte aangehouden. Het slachtoffer acteerde in Nederland op televisie en in theaters.

Sporenonderzoek

Op de eerste regiezitting ging het Openbaar Ministerie nog niet in op de zaak. Wel loopt er nog sporenonderzoek en is inmiddels besloten dat D. in het Pieter Baan Centrum wordt geobserveerd. Het OM verwacht niet eerder dan over een halfjaar pas de zaak inhoudelijk te kunnen behandelen. Voorlopig blijft de verdachte, die dinsdag niet op de zitting verscheen, in de cel. De advocaat van D., Henk Voors, wilde nog niet ingaan op de zaak.