Afbeelding
Eigen foto

Stadkamer houdt spreekuur literatuur voor jongeren

Cultuur

ZWOLLE - Stadkamer heeft een nieuw spreekuur georganiseerd voor jongeren tussen twaalf en achttien jaar met vragen over boeken en lezen. Vanaf april is iedere eerste donderdag van de maand een deskundige aanwezig om ze te woord te staan.

De jongeren kunnen onder meer advies krijgen bij het kiezen van boeken voor hun lijst. Wie boeken lezen erg leuk vindt en wil praten over de boeken die hij of zij leest, zijn eveneens welkom. Jongeren die boeken lezen lastig vinden, wordt eveneens een helpende hand toegestoken.

Praten

“Niet iedere jongere weet welke boeken hij of zij moet kiezen voor de lijst of gewoon voor de lol”, ervaart Stadkamer. “Door er met iemand over te praten wordt het een stuk gemakkelijker en leuker. Ook als je wat meer moeite hebt met het lezen voor je lijst.” Elske Sibma verzorgt het spreekuur. Zij houdt erg veel van lezen en heeft een master Kunsten, Cultuur en Media afgerond met als hoofdvak literatuur. Op dit moment werkt ze in de gezondheidszorg.

Het gratis spreekuur is op elke eerste donderdag (behalve in juli en augustus) van 14.00 tot 16.00 uur in Stadkamer Centrum. Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig; sibmae@hotmail.com.