Afbeelding
© Samenzwolle.nl

Trotse Muren presenteert vierde Trotse Muur bij Hedon

· leestijd 1 minuut Algemeen


Music & Murals is het nieuwste project van kunstenaarsduo StudioGiftig. Op basis van songteksten van Nederlands grootste artiesten maken zij levensgrote muurschilderingen. Zo ook in Zwolle: in samenwerking met Typhoon, Sticks en Rico is Trotse Muur nummer 4 op de gevel van poppodium Hedon gerealiseerd.


Niels van Swaemen en Kasper van Leek staan beter bekend als StudioGiftig. In verschillende steden in Nederland laten zij zich inspireren door de plaatselijke muziekscene en zetten deze inspiratie om in streetart. De gedetailleerde (sur)realistische muurschilderingen die hieruit voortkomen worden geplaatst op een plek die van betekenis is voor de stad. Voor hun nieuwste kunstwerk gingen zij de samenwerking met Trotse Muren aan.


Verre Oosten
Voor de muurschildering bij Hedon heeft Studio Giftig zich laten inspireren door het nummer Verre Oosten Remix van Opgezwolle &Typhoon. Deze ode aan de stad Zwolle kenmerkt de beginfase van de Fakkelbrigade, de verzamelnaam van de groep die uit deze samenwerking voortkwam. Op het enorme muurschilderij zijn de invloeden duidelijk terug te zien: mystieke figuren met oosterse maskers en brandende fakkels. Remko van Kan, manager van poppodium Hedon, is tevreden: “Dit kunstwerk staat symbool voor de Zwolse bijdrage aan de Nederlandse hiphop-geschiedenis waar wij ontzettend trots op zijn. Met deze muurschildering dragen we deze trots ook uit naar alle Zwollenaren en bezoekers van de stad, hier kun je gewoon niet omheen”.

De muurschildering bij Hedon is de vierde in een reeks van muurschilderingen die stichting Trotse Muren heeft gerealiseerd. Het doel van Trotse Muren: de stad opfleuren met toegankelijke kunst waar een verhaal aan verbonden zit. In samenwerking met verschillende kunstenaars zijn er al muurschilderingen geplaatst bij de Creatieve Coörporatie, het Academiehuis en in de Goudsteeg. Lonneke van Zutphen is een van de initiatiefneemsters van Trotse Muren: “We zien steeds meer enthousiasme voor nieuwe muurschilderingen in Zwolle. Overal waar we aan het werk zijn stoppen voorbijgangers om te fotograferen en op social media krijgen we ontzettend veel positieve reacties.”


Bezoek de Muren

Benieuwd hoe de muurschildering bij Hedon tot stand is gekomen? StudioGiftig heeft het proces gefilmd: https://www.youtube.com/watch?v=F49RGskBlDw. Ga voor meer informatie over Trotse muren naar www.trotsemuren.nl of volg Trotse Muren op Instagram of Facebook.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 10 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50