Afbeelding
Pedro Sluiter

Onderzoek naar moord Syrische actrice loopt nog

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Het onderzoek naar de moord in Zwolle op de Syrische actrice Raifa al-Riz loopt nog. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt nog een snoer waarmee de vrouw in haar eigen appartement vermoord zou zijn.

De 34-jarige Zwollenaar Wael D. wordt ervan verdacht haar met een snoer of kabel te hebben gewurgd. Het NFI doet nog sporenonderzoek naar die kabel. Eerder meldde de familie van het slachtoffer dat de vrouw was neergestoken. De actrice werd buiten bewustzijn op 15 maart in haar Zwolse flat in Dieze-Oost aangetroffen. D. werd al vrij snel als verdachte aangehouden. Hij heeft eerder een relatie gehad met het slachtoffer. D. verscheen niet op de regiezitting dinsdag in de rechtbank. Later deze week gaat hij naar het Pieter Baan Centrum voor een persoonlijkheidsonderzoek.

Televisieseries

De actrice ontvluchtte haar thuisland en woonde de laatste jaren in Zwolle. In Syrië was ze een bekend actrice en ook in Nederland was ze in enkele televisieseries te zien. Eind december wil de rechtbank de zaak inhoudelijk behandelen. Advocaat Henk Voors kon nog weinig kwijt over de zaak. Zeer waarschijnlijk krijgen ook de nabestaanden van de actrice het woord op de zitting in december.