Afbeelding
Foto: Eigen foto

Saeed Zwolle houdt grote kennisquiz met statushouders

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Statushouders uit de stad brengen op vrijdagavond 17 september verschillende culturen onder de aandacht tijdens de Saeed pubquiz in Assendorp. Voor belangstellenden is het een ideale kans op hun kennis te verhogen over de verschillende nationaliteiten in de stad en om nieuwe mensen te ontmoeten.

‘Organiseer een pubquiz met een lekker drankje en mensen ontmoeten elkaar’. Dat is de gedachte achter deze avond die Saeed Zwolle in samenwerking met wijkcentrum de Enk heeft georganiseerd. Saeed Zwolle is een sociale onderneming waar statushouders worden begeleid. “De avond is bedoeld voor mensen die graag een leuk uitje willen meemaken en tegelijk er van houden om nieuwe mensen te ontmoeten”, aldus Arnold van Saeed Zwolle.

Cultuur

De quiz is opgezet met hulp van verschillende ‘nieuwe Zwollenaren’. De nieuwe Zwollenaren die bij Saeed Zwolle worden begeleid, komen uit veel verschillende landen zoals Syrië, Irak, Pakistan en Eritrea. De meeste mensen willen graag iets van hun cultuur laten zien en ook andere Zwollenaren ontmoeten. De quizavond begint om 20.00 uur; de inloop is vanaf 19.30 uur. Reserveren kan vooraf kan via www.saeedzwolle.nl/agenda. De toegang is gratis.

Saeed

Saeed Zwolle is een sociale onderneming waar statushouders werkervaring kunnen opdoen en tegelijk worden begeleid richting een betaalde baan. Ze leren bij Saeed in de keuken of werken en leren op externe plekken in de stad Zwolle als fietsenmaker, monteur of schilder. 

Saeed Zwolle: “De quizavond is één van de manieren om de statushouders een podium te geven en een kans om mensen te ontmoeten. Veel vluchtelingen met een status zitten vaak lange tijd thuis. Ze moeten op zoek naar een huis, de taal leren en erachter komen hoe de Nederlandse samenleving in elkaar zit. Dat heeft tijd nodig, maar actief meedoen in de maatschappij is minstens zo belangrijk.”

Zie voor meer informatie over de activiteiten van Saeed Zwolle www.saeedzwolle.nl of stuur vragen naar e-mail info@saeedzwolle.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.