Afbeelding
Foto: Eigen foto

Ondernemers Diezerbrink Zwolle stemmen in met BIZ

Algemeen

ZWOLLE - De ondernemers van Diezerbrink hebben in grote meerderheid ‘ja’ gestemd voor de BIZ (Bedrijven Investerings Zone) in het Zwolse winkelgebied. Meer dan 93 procent van de ondernemers stemde voor de BIZ.

Centrumadviseur Eduard Plate: ”De inzet van de ondernemers was goed. Winkelformules steunden ons ook. Het is een gezellig gebied met leuke winkels.” “We hebben de BIZ altijd heel belangrijk gevonden”, aldus Annet Kroes, voorzitter van de ondernemersvereniging. “We kunnen nu samen weer vol aan de slag.” Daarvoor is een actieplan gemaakt, dat het vertrouwen kreeg van de ondernemers.

Samenwerking

Winkelgebied Diezerbrink is het afgelopen jaar helemaal vernieuwd. “Dat gebeurde in goede samenwerking met de gemeente”, zegt Kroes, zelf eigenaresse van Signora Damesmode. “De leegstand is zeer laag. Er zijn veel gezellige winkels. Heel bekend is het terras van café Stroomberg. Daarnaast zijn er hippe nieuwe winkels als de ruime Trek Bicycle en de andere nieuwe populaire fietswinkel Swapfiets. Naast beroemde Zwolse winkels zijn er gezellige multiculturele foodwinkels. Dat alles maakt het winkelgebied aantrekkelijk.” Kroes benadrukt ook de flinke inzet van fietsondernemer Jaap Bos, Lucien van Rossum van de bekende Zwolse IJzerhandel van Rossum en Gert Schonewille van Pals Opticiens.

Versterken

De komende jaren wordt meer aandacht besteed aan promotie, klantenacties en samenwerking met vastgoed. Kroes: “Zo willen we de binding met klanten vergroten en nog meer betekenen voor de stad Zwolle. Daarbij is ons doel om ook de samenwerking met de gemeente te versterken. De gouden driehoek van ondernemers, vastgoed en gemeente is onmisbaar voor een toekomstbestendige winkelstraat.”

Afbeelding
'Zwolle deelt vakanties' wil iedereen een keer op vakantie laten gaan Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 23 uur geleden