Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Herinrichting winkelgebied Diezerbrink gaat de tweede fase in

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Een aannemer is begonnen met de werkzaamheden voor de tweede fase van de herinrichting Diezerbrink. Afgelopen jaar werden de werkzaamheden uit de eerste fase afgerond. Nu zijn de Thomas à Kempisstraat, vanaf de Vechtstraat tot Bisschop Willebrandlaan, de Vechtstraat en een klein gedeelte van de Rhijnvis Feithlaan (tussen rotonde De Brink en Bagijnesingel) aan de beurt.

De Vechtstraat wordt éénrichtingsverkeer en de andere straten worden aangepast op het nieuwe ontwerp. “Het doel is om een veilige, aantrekkelijke en levendige omgeving te creëren”, meldt de gemeente Zwolle. “Zo komt er onder andere meer ruimte voor fietsers en voetgangers en er komt meer groen. Tijdens de werkzaamheden die in de komende maanden plaatsvinden blijven de winkels geopend en bereikbaar. Als het nodig is, wordt verkeer omgeleid. Dit wordt dan duidelijk met borden aangegeven. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd met inachtneming van de adviezen van het RIVM rondom het coronavirus.”

Planning
Volgens de planning wordt er vanaf nu tot en met 30 april aan de Vechtstraat gewerkt. Tijdens deze fase krijgt het eerste deel van de Vechtstraat een nieuw hemelwaterriool. Ook wordt de hoofdrijbaan smaller gemaakt. Nadat de hoofdrijbaan is vernieuwd, zijn de parkeerplaatsen en voetpaden aan de beurt. Daarnaast komen er nieuwe groenstroken en bomen.

Straatwerk
In deze tweede fase worden in de Vechtstraat van 3 mei tot en met 11 juni dezelfde werkzaamheden uitgevoerd als in fase 1, maar dan in het verlengde van de straat. Van 21 juni tot en met 23 juli wordt het hemelwaterriool van de Vechtstraat/Rhijnvis Feithlaan aangebracht en aangesloten op de nieuwe Vecht. Aansluitend wordt het nieuwe straatwerk en asfalt aangebracht in de Rhijnvis Feithlaan.

Uitstraling
Na de bouwvakantie, van 16 augustus tot en met 8 september, staan de werkzaamheden aan de Thomas à Kempisstraat op de planning. Ook hier wordt nieuwe riolering en bestrating aangebracht. Dit komt er net zo uit te zien als de Vechtstraat. De laatste fase van het project bestaat uit het aanbrengen van nieuwe bestrating op de Rhijnvis Feithlaan. Dit deel van Diezerbrink krijgt dezelfde uitstraling als de Vechtstraat en de Thomas à Kempisstraat. Ook hier komen groenstroken en bomen.

Inrichting
Afgelopen jaar zijn de werkzaamheden van de eerste fase afgerond. De Thomas à Kempisstraat onderging een metamorfose, er is meer ruimte voor voetgangers en fietsers gemaakt en het gebied is groener geworden door nieuwe plantenvakken. Daarnaast maakte de rotonde op de Brink plaats voor een plein waar het moeilijker is geworden hard te rijden.

Al in oktober 2018 heeft de gemeente Zwolle een eerste ontwerp herinrichtingsplan voor het hele gebied aan de ondernemers en inwoners gepresenteerd. Daarna heeft de gemeente het ontwerp samen met hen uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Ondernemers en bewoners dachten onder andere mee over de inrichting van de straten, de (fiets)parkeerplaatsen, de bestrating en de beplanting.

Ontwikkelingen
De werkzaamheden kunnen afwijken bij onvoorziene omstandigheden, geeft de gemeente aan. Wie op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en actuele planning in het winkelgebied Diezerbrink kijkt op de website www.zwolle.nl/diezerbrink.

Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 20 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 21 uur geleden
Chris Kruitbosch.
Kruitbosch wil met micromobiliteit steden duurzamer maken Partnerbijdrages 21 uur geleden