Afbeelding
Foto: Carry Premsela

Meander Vocaal zingt op kerstavond

Algemeen

Zwolle - De negentig scholieren van het schoolkoor Meander Vocaal zingen op kerstavond 24 december een kerstnummer namens het Meander College. 

Het is geen een gewoon concert zijn, alhoewel de koorleden zich wel hebben voorbereid op het traditionele Meander Kerstconcert in de Plantagekerk. Het schoolkoor ligt door de maatregelen al zo’n twee maanden stil en ook de traditionele kerstconcerten zijn dit jaar geannuleerd.

De negentig leerlingen met het examenvak Muziek zingen normaal wekelijks in het schoolkoor omdat dit op het Meander College een essentieel onderdeel is van de muzikale ontwikkeling. Vanwege de traditionele kerstconcerten is in september vol goede moed gestart met de voorbereidingen en is een aantal stukken al ingestudeerd. De coronamaatregelen maken zingen onmogelijk, dus zijn de concerten een jaar uitgesteld.

Bij het ingaan van de tweede lockdown hebben beide muziekdocenten Albert Dam en Jasper van der Deen besloten om één stuk van het huidige kerstrepertoire toch online met het publiek te delen. Dit zal op kerstavond om 19.00 uur gebeuren via de social mediakanalen van het koor en het Meander College.

Afbeelding
Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 6 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 16 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.