Bart Bakker (links) en Berno van der Wal op het mountainbikeparcours in het Westerveldse Bos. (Foto: Frans Paalman)
Bart Bakker (links) en Berno van der Wal op het mountainbikeparcours in het Westerveldse Bos. (Foto: Frans Paalman) Foto: Frans Paalman Zwolle

Zwolle krijgt mountainbikevereniging

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Zwolle krijgt komend voorjaar een mountainbikevereniging. “Mountainbiken is de afgelopen jaren gestegen in populariteit. Ook in Zwolle. Het enige nadeel: een mountainbikevereniging was er nog niet”, zegt Berno van der Wal, een van de initiatiefnemers van de nog naamloze vereniging. Aankomend voorjaar vindt de notariële oprichting plaats. Op dit moment wordt er achter de schermen druk gewerkt aan de inrichting van de nieuwe vereniging.

(door Joost ter Bogt)

De grootste wens van initiatiefnemers Berno van der Wal en Bart Bakker is een eigen trainingslocatie. Ook onder de inmiddels dertig mensen die zich al bij het duo hebben gevoegd komt deze wens naar voren. “Het zou mooi zijn dat we uiteindelijk een eigen locatie met clubgebouw kunnen realiseren. Hier zouden we dan ook een verlicht mountainbikeparcours willen creëren, zodat ook in de winteravonden kan worden gefietst”, vertelt Berno.

Verder willen de oprichters graag fietsreizen naar het buitenland organiseren, verschillende fietsgroepjes op verschillende niveaus starten en gezamenlijk onderhoud plegen aan al bestaande routes. “Alles is nu nog net nieuw. In het begin zullen we beginnen zonder eigen locatie, maar dat is niet erg. Allereerst willen we starten met het beginnen van verschillende fietsgroepen, van beginner tot gevorderd. Ook jeugd kan zich bij de vereniging voegen. In ons midden hebben we al iemand die een Start-2-Bike clinic kan aanbieden, zodat de vereniging zelfs toegankelijk wordt als je nog nooit hebt gemountainbiked.”

Dat de vereniging juist nu wordt opgericht is eigenlijk toeval: “Bart en ik hebben elkaar leren kennen, omdat we beide betrokken waren bij het onderhoud van een mountainbikeroute in Zwolle. Beide kennen we veel mountainbikers die geen lid zijn van een wielervereniging, maar die wel graag in groepsverband willen fietsen. Bij ons ontstond toen al snel het idee om te kijken of we deze vier verschillende mountainbikegroepjes bij elkaar konden krijgen om te kijken of de behoefte er is om samen een vereniging te starten. Sommigen van ons waren al lid van een wielervereniging, maar dit is toch net wat anders. Mountainbiken is niet hetzelfde als wielrennen. Het is net als met badminton en tennis: het lijkt op elkaar, maar het is toch heel anders. Wij willen een mountainbikevereniging.”

Aankomende 19 november organiseert de vereniging een tweede informatieavond voor geïnteresseerden, nu ook buiten eigen netwerk. “Geïnteresseerden uit Zwolle en omgeving kunnen zich aanmelden voor deze online avond. Vanaf het voorjaar 2021 willen we actief gaan worden en onze eerste activiteiten starten.”

Tijdens de bijeenkomst zullen Bart en Berno meer vertellen over hun plannen voor de vereniging en over de verdere planning.

Aanmelding voor de informatieavond kan via het Facebookaccount van de vereniging

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 21 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 1 mei, 00:25