Afbeelding
Foto: Louis Verhoeven

Landstede Sportcentrum is het toneel voor jubileumeditie van Hét Grote Sinterklaasfeest

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De tiende editie van Hét Grote Sinterklaasfeest voor kinderen én ouders uit Zwolse minima-gezinnen wordt op woensdag 17 november gehouden. Eigenlijk zou vorig jaar deze jubileum-editie hebben moeten plaatsvinden, maar door corona ging dit niet door.

Dit jaar zijn de kinderen en ouders weer welkom in het Landstede Sportcentrum om Sinterklaas te verwelkomen. In 2010 begon Rob Teitsma met het organiseren van Hét Grote Sinterklaasfeest. Teitsma: “Ik merkte destijds op dat veel kinderen geen cadeautje kregen met Sinterklaas en dat was echt een eye-opener. Samen met de Voedselbank Zwolle, musicalschool Christian Spaay en veel sponsoren kregen we het idee om een groots Sinterklaasfeest te organiseren, waarbij de kinderen na het Sinterklaasfeest een nieuw cadeau mee krijgen.”

Vrijwilligers

Sindsdien is Hét Grote Sinterklaasfeest steeds groter geworden en sinds 2015 is het Stichting Kind in Beeld die verantwoordelijk is voor de organisatie ervan. Marja van Ettingen van het bestuur van Stichting Kind in Beeld: “We zijn destijds, naast de Voedselbank, ook gaan samenwerken met de Gemeente Zwolle en Humanitas om zo meer kinderen te kunnen bereiken. Tegenwoordig voorzien we een kleine duizend kinderen van een mooi Sinterklaascadeau. Ongeveer vierhonderd kinderen hiervan bezoeken samen met hun ouders Hét Grote Sinterklaasfeest. Voor ouders die liever alleen het cadeau voor hun kind thuis bezorgd willen hebben, staat er een vracht vrijwilligers klaar van onder andere Ladies Circle Zwolle, Rotary Zwolle Noord en de sportrusten-hardlopers van atletiekvereniging AV PEC 1910 om dit voor 5 december voor elkaar te krijgen.”

You-tuber

Voor deze jubileum-editie wordt er net iets groter uitgepakt. Zo zijn er schminkers en ballonnenpieten aanwezig voor het feestelijke vermaak. Ook kunnen de kinderen op de foto met basketbalspelers van Landstede Hammers. En voor deze speciale editie komt zelfs de bekende You-tuber Timo Miedema naar Hét Grote Sinterklaasfeest om daar zijn springkunsten te vertonen.

Musical

Uiteraard mag de spannende musical niet ontbreken. Dit jaar is deze geheel verzorgd door studenten van Landstede MBO Musicalperformer. En er zijn weer de gebruikelijke lekkernijen én elk kind krijgt een prachtig nieuw cadeau mee naar huis. “Het is mooi om te zien hoeveel vrijwilligers, organisaties, fondsen en bedrijven hun medewerking verlenen. Daarnaast hebben we een fantastische werkgroep en krijgen we elk jaar tijdens het Sinterklaasfeest hulp van studenten van Landstede MBO Medewerker Evenementenorganisatie. Maar het mooiste blijft de glimlach van een kind dat weggaat met een mooie herinnering én een Sinterklaascadeau”, aldus Teitsma.

Bijdrage

Mensen die een financiële bijdrage willen leveren, kunnen voor 10 euro een kind uit een Zwols minima-gezin blij maken met een prachtig nieuw Sinterklaascadeau. Een bijdrage storten kan op rekening: NL91 RABO 0305 2862 26 t.n.v. Stichting Kind in Beeld. Zie voor meer informatie www.stichtingkindinbeeld.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.