Afbeelding
Foto: Studio Sassenpoort

Wethouder René de Heer keert niet terug in Zwolse politiek

Algemeen

ZWOLLE - Huidig wethouder René de Heer komt na de verkiezingen niet terug in de actieve Zwolse politiek, zo meldt de lokale VVD. “Het is nog elke dag een enorme eer om als bestuurder voor onze stad aan de slag te zijn. Dat mag ik sinds 2011 doen en ik ben trots op wat er in die tijd is bereikt”, reageert de wethouder.

“We hebben mooie bedrijven aan de stad mogen binden zoals Wehkamp en Euroma. De drie innovatiecentra rondom hergebruik van kunststoffen, gezondheid bij de Ceintuurbaan en Perron 038 bij het station geven starters en start-ups ruimte voor vernieuwing en geven onze economie een mooie impuls. Ons arbeidsmarktbeleid, waarin een leven lang leren en inclusie centraal staan, is een landelijke voorbeeld. Daarnaast kan Zwolle sporten in de nieuw WRZV-hal en hebben we samen met Kampen en Meppel een prachtig Havenbedrijf Port of Zwolle.”

Afsluiting

De Heer zegt deze verkiezingen een mooie afsluiting te vinden van de actieve Zwolse politiek. “De stad zit diep in mijn hart en ik vind het daarom fantastisch om als lijstduwer op onze lijst mijn betrokkenheid mee te blijven geven.” Willegers: “Het is nog veel te vroeg voor een afscheid, want de komende maanden valt er nog genoeg te doen waarvan ik weet dat René daar nog vol voor gaat. Dankzij René heeft Zwolle de belangrijke, positieve groei kunnen doormaken die onze stad zo krachtig maakt. Met meer banen, een beter vestigingsklimaat en kansrijke reputatie van Zwolle. Daarvoor zijn we hem enorm dankbaar.”

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45