Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolse VVD presenteert advieslijst en nieuwe wethouders kandidaat

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse VVD heeft haar kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Lijsttrekker Johran Willegers spreekt van een droomteam dat samen aan de slag gaat voor de ontwikkeling van Zwolle. Ook stelt de partij Regien Courtz voor als wethouderskandidaat wanneer de liberalen toetreden tot een nieuwe coalitie. 

Voorzitter Erik van Enk is trots op de diverse lijst waar ervaring, vernieuwing en verschillende expertises bij elkaar komen. “Met deze voordracht zijn we als bestuur overtuigd van een winnend team. Nu is het aan onze leden om over deze voordracht te stemmen.” Op 18 november stellen de leden de definitieve kandidatenlijst vast.

Droomteam

“Met het motto Samen aan de Slag gaat de Zwolse VVD deze enorm bepalende verkiezingen in. Dat kan alleen met een gedreven team en ik ben trots op de kandidaten die dat stuk voor stuk uitdragen,” stelt Willegers. “Het worden de meeste bepalende verkiezingen ooit. Zwolle is bezig met een ontwikkeling die leidt tot een mooiere stad, met meer huizen, meer banen en fijnere leefomgeving. De politiek móét wat mij betreft nu gaan voor dat positieve verhaal.” Daarom vindt hij het belangrijk dat duidelijkheid wordt gegeven over een nieuwe wethouders kandidaat.

Ervaring

Regien Courtz heeft volgens de liberalen in haar jarenlange politieke carrière precies die ervaring opgedaan om de mooie ontwikkeling van Zwolle voor inwoners en ondernemers door te zetten. Zij staat op de tweede plek van de lijst en wordt gezien als wethouders kandidaat. Ze is op dit moment fractievoorzitter van de Provinciale Staten in Overijssel en werkzaam als programmamanager bij de Justitiële Informatiedienst. Van Enk: “We zien als bestuur in haar een kandidaat die als wethouder kan bijdragen aan de groei van de stad. Het belang van de economische ontwikkeling van Zwolle, zeker als regionale speler, is iets waar zij als Statenlid al sinds 2015 mee bezig is.”

Vertrouwen

Courtz: “Het vertrouwen dat ik van de Zwolse VVD krijg als hun wethouders kandidaat is fantastisch. Uiteindelijk is het natuurlijk aan de kiezer die op 16 maart kan stemmen voor een Zwolle dat door ontwikkelt in vrijheid, veiligheid en welvaart.” Volgens Courtz staat de stad voor belangrijke keuzes en is het een eer om daarin een rol te spelen. “Daarom kies ik nu voor mijn stad en de Zwolse politiek. Ik dank mijn Overijsselse fractie en gedeputeerde Monique van Haaf voor alles dat we voor onze provincie voor elkaar hebben gekregen en blijf uiteraard mijn mandaat als Statenlid tot aan de verkiezingen invullen.”

Raadslid

De derde en vierde plek worden bezet door respectievelijk Annemee van de Klundert en Jeroen Doornbos, die ook nu al raadslid zijn. Burgerraadslid Monique Bakker staat op positie vijf. De rest van de top tien wordt gevormd door achtereenvolgens Charell van Rooy, Ties Herfst, Jos Lippmann, Cor-Jan Bruggeman en Niels Tol. De complete lijst vind je hier.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 10 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 11 uur geleden