Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Wethouder Dogger stopt na deze raadsperiode

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Swollwacht heeft haar verkiezingsprogramma ‘Inzetten op voorrang voor Zwollenaren die woning nodig hebben’ vastgesteld. Naast lijsttrekker is Silvia Bruggenkamp ook de wethouders kandidaat voor Swollwacht. Als deelname aan een nieuwe coalitie aan de orde is, neemt zij het stokje over van William Dogger.

Hij heeft aangegeven na de gemeenteraadsverkiezingen niet meer beschikbaar te zijn. Na twintig jaar actief geweest te zijn in het openbaar bestuur, zestien jaar als raadslid en vier jaar als wethouder, vindt hij het mooi geweest. “William heeft een goede basis gelegd waarop we in de toekomst kunnen voortborduren”, aldus Bruggenkamp die verder opmerkt zéér te hechten aan de inzet en betrokkenheid van de huidige wethouder. 

Stadspartij

Naast het behouden van de belangrijke eigenheid van Zwolle ontvouwt Swollwacht in haar verkiezingsprogramma 2022-2026 de visie op hoe de groei van Zwolle in de toekomst moet worden opgevangen. ‘De enige echte stadspartij van en voor Zwolle’, zoals de partij zich betiteld, zet daarbij in op voorrang voor Zwollenaren die een woning nodig hebben. Swollwacht pleit voor invoering van sociale en economische gebondenheid bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Daarnaast wil zij voorrang bij koop voor Zwollenaren en wil zij onderzocht hebben hoe Zwollenaren geholpen kunnen worden bij koop. 

Dierenwelzijn

Een ander kernpunt uit het Verkiezingsprogramma dat op zaterdag 11 december door de leden van Swollwacht is vastgesteld, is een veilig Zwolle.” Iedereen in onze stad moet zich veilig weten en zich veilig voelen. Gelijke kansen voor iedereen, een sociale en gehoorde stad zijn andere pijlers van het ambitieuze Swollwacht programma. Een stad waar iedereen ertoe doet. Een stad waarin zorg is voor mensen die het minder hebben en waar de wens juist hun perspectief te bieden centraal staat.” Swollwacht wil daarnaast blijven opkomen voor ondernemers, voor het belang van groen in en om de stad en dierenwelzijn heeft een belangrijke plek in het Verkiezingsprogramma. 

Kansen

Lijsttrekker Silvia Bruggenkamp voegt aan deze opsomming toe: “We hebben oog voor maatschappelijke ongelijkheid. Iedereen moet gelijke kansen hebben in onze stad. Niemand is meer of minder dan een ander. Ieder geluid doet ertoe. We luisteren naar iedereen en we nemen iedereen serieus.” 

Kandidatenlijst

Vervolgens wijst ze naar de kandidatenlijst die er in haar ogen eentje is om trots op te zijn. Achter Bruggenkamp staat nieuwkomer Asia Golunska op twee, Evelina Bijleveld op drie, Ron Klappe op vier, Chanel de Haan op vijf, Niek Loman-Kools op zes, Dineke van Geerenstein op zeven, Erna van de Grift op acht, Annemiek Otten op negen en Anton Cramer op tien. 

De lijst wordt op plek twintig afgesloten door lijstduwer Peter Pot. 

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45