Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zestigplussers doen inspiratie op bij Proeverij Gilde Power

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Pien Bos) ZWOLLE- ‘’Laten we er samen wat moois van maken”, zegt Tineke Puyenbroek van Gilde Power uitnodigend tegen de zestigplussers van Zwolle. Ze is een van de trainers van de inspiratieworkshops die Gilde Zwolle begin maart geeft. 

Als bestaande structuren in je leven wegvallen, is het soms even zoeken naar een nieuwe balans. “Niet iedereen wil aldoor met de caravan op pad of in een luie stoel blijven zitten. Door samen zinvol bezig te zijn, blijf je gezonder en gelukkiger”, zegt Puyenbroek die zelf al jaren vrijwilliger is bij Gilde Zwolle.

Inspiratieworkshops

“Na je zestigste verandert de sociale situatie. Je bent (bijna) gestopt met werken en je gaat bezig met een andere tijdsbesteding. Dat is een behoorlijk overgang en niet iedereen weet hoe je dat aanpakt”, weet Puyenbroek. Gilde Power speelt in op die verandering door het geven van zes inspiratieworkshops. “Het is nu misschien nog wel actueler dan voorheen’’, zegt ze. “In de afgelopen jaren zijn veel clubjes en bijeenkomsten geschrapt door de pandemie. Daardoor werd men meer op zichzelf teruggeworpen. De drempel om het contact met anderen aan te gaan, kan door deze periode zijn verhoogd. Gilde Power kan helpen die te verlagen.”

Delen

Enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens de bijeenkomsten zijn: sociale contacten, gezondheid, aanbod & activiteiten en het inzetten van eigen expertise. “Je leven wordt waardevoller wanneer je zelf de regie in handen neemt. Er wordt geen les gegeven, we gaan in gesprek. We zullen praten over wat je nodig hebt, maar ook over wat je kunt toevoegen. Het is wenselijk niet alleen te consumeren maar ook je talent te delen tijdens de bijeenkomsten”, aldus Puyenbroek. 

Proeverij 

Iedereen die wil weten wat het aanbod van Gilde Power inhoudt, is welkom op de Proeverij van vrijdag 11 februari in de grote zaal van Multifunctioneel centrum De Bolder in de Aa-landen. Deelnemers kunnen er miniworkshops volgen waarbij ze snuffelen aan de reeks inspiratieworkshops die begin maart van start gaan. De Proeverij wordt gegeven onder het genot van een high tea waardoor er ook letterlijk nog iets te proeven is.

Vervolg

Puyenbroek: “Als je de workshops hebt gevolgd, stopt het niet. Zo beginnen we 17 februari weer met het Power café in De Enk. En we willen de film- en eetgroepjes die zijn ontstaan na de voorgaande trainingen weer nieuw leven inblazen. We hebben goede hoop dat we straks in levenden lijve weer kunnen starten. Er kan van alles ontstaan.”

De Proeverij op 11 februari om 11.00 uur is gratis. Wie wil deelnemen dient zich wel even per e-mail aan te melden via power@gildezwolle.nl of telefonisch: 06-272 59 553. Voor de zes workshops vraagt Gilde Power een eigen bijdrage van 30 euro.