Afbeelding
Eigen foto

PvdA gaat in gesprek met bewoners van Stadshagen

Algemeen

ZWOLLE – Stadshagen is met 25 jaar oud, de jongste wijk van Zwolle. De PvdA gaat zaterdag 12 februari in gesprek met Zwollenaren over de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Raadslid, en nummer 2 op de lijst, Mart Oude Egbrink woont in Stadshagen en herkent wat er leeft.

Hij woont in de wijk Milligen en zit sinds 2018 in de Zwolse gemeenteraad. “De onderwerpen die in Stadshagen leven, zijn echte PvdA-onderwerpen. Namelijk, hoe houd je een wijk leefbaar, groen en veilig voor alle bewoners? Solidariteit, rechtvaardigheid en bestaanszekerheid zijn daarbij belangrijke waarden.” Als raadslid maakte Oude Egbrink zich de afgelopen vier jaar hard voor een solidair en duidelijk afvalbeleid. De PvdA stemde dan ook tegen het voorstel voor diftar. “Ik verwacht dat afval een van de onderwerpen is waarover we in gesprek gaan met bewoners. We merken dat dit leeft. We horen graag wat de bewoners van Stadshagen daarvan vinden.”

Sporten

Ook de verkeersveiligheid is iets waar Oude Egbrink zich hard voor maakt. “In de bebouwde kom zou een maximum van 30 kilometer per uur moeten gelden, wat de PvdA betreft. Daarnaast zou ik graag meer mogelijkheden zien voor sporten in de openbare ruimte. Tijdens corona is wel gebleken hoe belangrijk en waardevol natuur is, laten we dat dan gelijk goed inrichten.”

Kraam
Bewoners van Stadshagen kunnen zaterdag 12 februari tussen 10.30 en 12.00 uur fractieleden, kandidaat-raadsleden en PvdA-vrijwilligers ontmoeten. Vanaf 10.30 uur staat er een kraam in het winkelcentrum waar geïnteresseerden het verkiezingsprogramma kunnen afhalen. Ook wordt er gewandeld en aangebeld in de Grasssenbuurt. Wie zelf niet in Stadshagen is en wel tips of suggesties voor de PvdA-fractie heeft, kan die mailen naar fractie@pvdazwolle.nl. Kijk op www.zwolle.pvda.nl/zwolleweervooriedereen voor het verkiezingsprogramma.