Afbeelding
Pedro Sluiter

Jimmy P. krijgt twee jaar voor bloedige steekpartij in Stadshagen na kinderfeestje

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De 28-jarige Jimmy P. uit Zwolle is veroordeeld tot twee jaar cel wegens poging tot doodslag op zijn zwager. Na afloop van een kinderfeestje in de Zwolse wijk Stadshagen heeft P. het familielid met een mes in het gezicht en borstkas gestoken. 

Het speelde zich af op de avond van 31 maart dit jaar op de Nijerwalstraat. De mannen stonden met andere familieleden nog even na te praten toen ze woorden kregen. P. zei op de terechtzitting van twee weken geleden dat hij klappen van zijn zwager kreeg. De vader van deze zwager wilde P. naar huis brengen, maar de ruzie laaide weer op. De vader sprong tussenbeide en kreeg zelf klappen van zijn zoon. 

Mes

P. zag zijn zwager vervolgens op zich afkomen en toen, zoals hij dat formuleerde, ‘ging het licht bij hem uit’, zijn herinnering hapert op dat punt. Hij gaat ervan uit dat hij een mes uit zijn werkkleding, een soort stanleymes, heeft gepakt en heeft gestoken. Het slachtoffer is geraakt in zijn borst en gezicht en liep een slagaderlijke bloeding op. De politie trof bij aankomst grote plassen met bloed aan. Het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Het is met hem goed afgelopen, hoewel hij een groot ontsierend litteken in zijn gezicht zal overhouden. Overigens zit hij momenteel in voorlopige hechtenis in verband met een onderzoek naar druglabs.

Noodweer

De advocaat van P. heeft namens hem een beroep gedaan op noodweer; hij zou hebben gehandeld uit zelfverdediging. Dat is door de rechtbank verworpen, omdat de Zwollenaar na een eerste confrontatie nog is teruggelopen. De rechtbank houdt er bij de strafoplegging rekening mee dat de man niet eerder is veroordeeld voor geweldsmisdrijven en zijn leven goed op orde had. De eis valt lager uit dan de drie jaar die het Openbaar Ministerie had geëist. P. moet zijn zwager vijfduizend euro schadevergoeding betalen.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 23 uur geleden