Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Sassendonk vier ‘klein maar fijn’ carnaval

Algemeen

ZWOLLE - De carnavalsverenigingen uit Zwolle en Hattem, samen met de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) verenigd in het Gezamenlijke Carnavals Overleg (GCO), hebben woensdagavond opnieuw overleg gehad. Het goede nieuws is dat het nu wel mogelijk is om samen in Sassendonk carnaval te vieren.

Na de persconferentie van 25 januari heeft het GCO Zwolle moeten besluiten dat er dit jaar (2022) geen volwaardig carnaval mogelijk was met de op dat moment geldende maatregelen. Er leek definitief een streep gezet door alle carnavalsactiviteiten. Nu, na de persconferentie van dinsdagavond 15 februari, ziet de wereld er ineens heel anders uit. 

Evenementen

De HESZ geeft later deze week meer duidelijkheid over de deelnemende horeca, de dagen, openingstijden en het Muntien. Ze informeert alle carnavalsvierders hierover via al haar kanalen. Wel is de gezamenlijke conclusie dat het voor de carnavalsverengingen onmogelijk is om nog formele evenementen te organiseren. Dit betekent dat er dit jaar niet de gebruikelijke activiteiten zijn als de startavond op de Grote Markt, presentatie Hoogheden en Adjudanten, opzetten Eileuvers, optocht, Carnavalsdienst, sleuteloverdracht en Hoogheden karaoke. 

De verenigingen treden dit jaar niet formeel naar buiten. Wel kunnen leden van de verengingen op persoonlijke titel carnavalsactiviteiten van de deelnemende horeca actief ondersteunen.