Lysan Lorkeers met haar zilveren medaille.
Lysan Lorkeers met haar zilveren medaille. Eigen foto

Studente Lysan behoort tot de top van de Nederlandse beveiligers

Algemeen

ZWOLLE - Beveiliger in opleiding Lysan Lorkeers (19) heeft een zilveren medaille behaald bij de vakwedstrijden van Skills Heroes. De derdejaars Landstede MBO-studente uit Lemelerveld behaalde een tweede plek tijdens het jaarlijkse NK voor beroepen en behoort hiermee tot de top van Nederland in haar vakgebied.

In de finale in Nieuwegein nam Lysan het op tegen veertien beveiligers in spe van diverse mbo-scholen. De finaleopdrachten bestonden uit het uitvoeren van vijf praktijkcasussen waarin ze naar eigen inzicht moest handelen. Vervolgens moesten er twee specifieke rapportages geschreven worden.

Onder toeziend oog van medestudenten, docenten, maar ook haar ouders en opa en oma nam ze de volgende dag in Jaarsbeurs Utrecht tijdens de prijsuitreiking een zilveren medaille in ontvangst. Lysan: “Ik ben zo blij dat het gelukt is! Elke week kreeg ik workshops en persoonlijke training op school om me zo goed mogelijk voor te bereiden. Ik ben een hele ervaring rijker.”

Lysans docenten van de topopleiding Beveiliging zijn trots. “Lysan heeft zich maximaal ingezet; ze is bijzonder goed gemotiveerd. Haar harde werken is beloond met een welverdiende podiumplaats.” Landstede MBO nam voor het tweede jaar deel aan de wedstrijden. Ook vorig jaar ging zij er met de tweede plaats vandoor. De opleiding Beveiliger in Zwolle en Harderwijk behaalde onlangs het predicaat ‘topopleiding’ en is daarmee, net als Lysan, nummer twee van Nederland.

Mbo-studenten kunnen tijdens Skills Heroes laten zien wat zij binnen hun vakgebied in hun mars hebben. Via voorrondes op school en een kwalificatiewedstrijd, mogen de gekwalificeerde studenten naar de nationale beroepenfinale: Skills The Finals. Ruim 400 mbo-studenten uit ongeveer 50 verschillende vakrichtingen namen deze editie deel aan de vakfinales.

Afbeelding
Informatieavond in Stadkamer over zorg in laatste levensfase Algemeen 28 jan, 14:21
Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43