Het echtpaar Koridon - van der Hulst was woensdag zestig jaar getrouwd.
Het echtpaar Koridon - van der Hulst was woensdag zestig jaar getrouwd. Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Koridon zestig jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het echtpaar Koridon - van der Hulst was woensdag zestig jaar getrouwd. Wethouder Michiel van Willigen bracht het echtpaar een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

Jan Koridon (84) is geboren in de Kleine Voort in de Kamperpoort in Zwolle, waar hij tot zijn 26e heeft gewoond. Jan komt uit een gezin met vijf oudere zussen, hij was de jongste. Al zijn zussen zijn inmiddels overleden. Wienie Koridon - van der Hulst (79) komt ook uit de Kamperpoort, ze is geboren in de Kievitstraat. Toen ze negen maanden oud was zijn ze verhuisd naar de Populierenstraat, nu Populierenstraat in de Bollebieste. Wienie komt uit een gezin met en drie oudere en drie jongere broers en een zusje. Ook hier zijn er al een paar van overleden, waaronder Toon, de kameraad van Jan. Door Toon hebben ze elkaar ruim zestig jaar geleden leren kennen, bij Wienie thuis. 

Ze zijn op 11 mei 1962 getrouwd en hebben eerst bij de ouders van Wienie ingewoond in de Populierenstraat. Daarna verhuisden ze naar de Hofstraat. Tien jaar later gingen ze naar de Beukenstraat, waar ze nu, vijftig jaar later, nog steeds met plezier wonen. Samen hebben ze twee dochters, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Jan en Winie zijn heel sociaal en gastvrij, ze staan altijd voor anderen klaar. Ze houden van een feestje en bij hun thuis is het een zoete inval. Ze hebben allebei naast hun werk veel vrijwilligerswerk gedaan, ook na hun pensioen.

Jan heeft als uitvoerder en projectleider in de utiliteitsbouw door heel Nederland gewerkt, onder andere voor de firma Kropman en Bugo, tegenwoordig een onderdeel van de Breman-groep. Hij was in zijn vrije tijd een fanatiek voetballer en heeft zelfs nog betaald voetbal gespeeld bij Zwolsche Boys. Daarna is hij overgestapt naar HTC waar hij tot zijn 35ste in de selectie heeft gespeeld. Daarnaast heeft hij bij HTC diverse vrijwillige functies bekleed als teamleider, trainer, lid van de activiteiten- en bouwcommissie. Hij is daarvoor benoemd als Lid van verdienste bij HTC. 

Ook heeft hij heel wat jaren in het bestuur gezeten van Buurtvereniging de Bollebieste waar hij ook veel vrijwilligerswerk voor heeft gedaan. Hiervoor is hij benoemd tot erelid van de vereniging. Voor al dit vrijwilligerswerk is Jan tijdens de lintjesregen van 2018 koninklijk onderscheiden, net als zijn vader.

Wienie heeft vroeger veel vrijwilligerswerk gedaan voor het Rode Kruis in Zwolle. Ook zij was actief voor HTC. Ze deed het beheer van de kantine en diverse andere taken. Toen de kinderen wat ouder waren is zij gaan werken als kantinebeheerster bij Raak Holland/Golden Wonder in Zwolle. Dit heeft zij jaren met plezier gedaan

Het echtpaar kampeert al meer dan vijftig jaar met veel plezier op de camping in Vilsteren, daar gaan ze nog steeds met veel plezier naartoe.

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 17 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.