Afbeelding
Foto: Rob Kleering van Beerenbergh

Inloopspreekuur over openbaar vervoer

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In wijkcentrum de Pol aan de Gelijkheid 1 is woensdag 1 juni van 10.00 tot 11.30 uur een inloopspreekuur over reizen met het openbaar vervoer voor 55-plussers. Dinsdag 14 juni is er een proefreis. 

Ervaren OV-ambassadeurs geven (aankomende) reizigers advies en tips over het reizen met trein of bus. Vragen over het reizen met bus of trein zoals: ‘Hoe vraag ik een ov-chipkaart aan? Welk abonnement past het best bij mij?’ worden door hen toegelicht.

Telefonisch contact met een OV-ambassadeur is ook mogelijk. Dagelijks zitten OV-ambassadeurs klaar tijdens het telefonisch spreekuur om OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op nummer: 038 - 303 70 10. Maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur en maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur.

Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de interactieve informatiebijeenkomsten. Data en tijdstip van deze bijeenkomsten zijn te vinden op de website.

Dinsdag 14 juni is er een proefreis.Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations wordt duidelijk uitgelegd hoe in- en uitchecken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunnen de deelnemers oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. 

Er wordt op eigen kosten gereisd. Daarom moeten de deelnemers een  geldige OV-chipkaart meenemen of een kaartje open. Na aanmelding volgt informatie over tijdstip en opstapunt.

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 

038-4540130.

Wanneer: dinsdag 14 juni 2022

Waar:         vanuit Zwolle

Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

Bijlage: foto OV-proefreis.

Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 22 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 1 mei, 00:25