Afbeelding
Foto: Rob Kleering van Beerenbergh

Ambassadeurs houden inloopspreekuur voor reizen met het OV

Algemeen

ZWOLLE - Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen geldt, zijn de inloopspreekuren op locatie binnen de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel weer te bezoeken, ook in Zwolle.

Tijdens deze inloopspreekuren geven OV-ambassadeurs senioren uitleg over het reizen met trein en bus. “Want reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, volgens de speciaal aangestelde ambassadeurs. Om langer zelfstandig te kunnen reizen, bieden zij, vrijwilligers die ook 55+ zijn, de mogelijkheid om vragen over het openbaar vervoer te stellen. In Zwolle kan dat op woensdag 3 november van 10.00 tot 11.30 uur bij wijkcentrum de Pol aan de Gelijkheid 1 in Zwolle-Zuid.

Telefonisch

Naast de fysieke inloopspreekuren kan men ook gebruik blijven maken van het telefonisch spreekuur. Op doordeweekse ochtenden en op enkele vaste middagen en avonden zitten OV-ambassadeurs klaar om telefonisch of via beeldbellen OV-vragen te beantwoorden. Wie vragen heeft over reizen met het OV kan gebruikmaken van het telefonisch spreekuur en (038) 303 70 10 bellen. Die mogelijkheid is er op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur en op maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur.

Zie voor meer informatie www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.