Afbeelding
Eigen foto

Clinic-lopers avPEC1910 verkennen parcours Zwolse Halve Marathon

Algemeen

ZWOLLE - Na de corona jaren heeft atletiekvereniging avPEC1910 Zwolle, weer een hardloopclinic georganiseerd voor de 4 Engelse mijl en Zwolse Halve Marathon komende zaterdag. Er doen dit jaar zo’n 130 lopers mee aan de clinic, meldt Mariëlle Supèr-Eikenaar, die samen met een team van trainers de clinic organiseert.

“Verdeeld over acht groepen wordt er in twaalf weken toegewerkt naar deelname aan het gezelligste hardloop festival van Nederland door de historische Zwolse binnenstad. De groepen trainen ieder op hun eigen niveau, waarbij de een zich richt op het lopen van een persoonlijk record en de ander op het goed uitlopen van de afstand.” 

Naast de begeleiding die de trainers van avPEC1910 bieden in het trainen op een schema en looptechniek is er veel gezelligheid en verbondenheid in de groepen. “Een vast onderdeel van het programma is het verkennen van het parcours met als afsluiting een gezamenlijk terrasbezoek op de Grote Markt waar straks met het passeren van de finish het eindelijk doel bereikt hoopt te worden. De lopers van avPEC1910 zijn klaar voor ‘de dag’ en kijken uit naar een fantastisch evenement!”, vertelt een enthousiaste Mariëlle.