Afbeelding
Foto: Erik-Jan Berends

Senioren gaan dansend zomer in

Algemeen

ZWOLLE - Bastiaan Roeters, producent en initiatiefnemer van Symphonica Stadshagen, miste verbinding en cultuur in de Zwolse wijk Stadshagen. Daarom ondernam hij actie en vond zaterdag 25 juni een nieuw evenement plaats: Symphonica Stadshagen. Voor en door inwoners van Stadshagen.

De wijk Stadshagen telt 27.000 inwoners. Toch zag Roeters weinig mogelijkheden om mensen te ontmoeten. Hij vertelt: “Oorspronkelijk kom ik uit Groningen. Toen ik in Zwolle kwam wonen, kende ik niemand. Ik miste verbinding.” Het idee ontstond om iets te gaan organiseren. Roeters vertelt verder: “We willen mensen met elkaar in verbinding brengen, de toevallige ontmoeting stimuleren. Daarnaast willen we een bijdrage leveren aan het culturele aanbod van Stadshagen. Het evenement moest voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor senioren.” 

En zo werd de eerste editie van Symphonica Stadshagen een dag vol met muziek, theater, workshops en gezelligheid. Roeters: “Wij hebben ervoor gezorgd dat senioren konden genieten van het evenement. Onder andere doordat het al in de middag begon. We hadden een mooi programma, met een orkest uit de wijk en een popkoor. Extra leuk voor senioren was het damestrio De Motten. De Motten is een muziekgroep bestaande uit drie dames die muziek van vroeger zingen, zoals nummers van Annie M.G. Schmidt, The Andrew Sisters, Wim Sonneveld en Dorus.” 

Symphonica Stadshagen kon worden georganiseerd met een donatie van De Gasthuizen. Deze stichting ondersteunt uiteenlopende projecten van bijvoorbeeld vrijwilligers, buurtbewoners, particulieren, goede doelen en organisaties met als insteek dat het desbetreffende project bijdraagt aan het welzijn, plezier, geluk of gezondheid van Zwolse senioren, inwoners van 55 jaar en ouder.

Afbeelding
Geen stille nacht in de Lutherse Kerk, maar de klanken van kindergelegenheidskoor Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Buurthelden gezocht: Welke Zwollenaar verdient waardering? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeenteraad debatteert over parkeerstrategie 2040 en normaliseren in de jeugdzorg Algemeen 20 uur geleden