Afbeelding
Foto: Eigen foto

Openluchtconcert Stadshagen wordt doorgeschoven naar juni 2022

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Waar begin maart het eerste woord naar buiten kwam en het spreekwoordelijke stoplicht stiekem steeds lichter oranje begon te schijnen, is de kogel inmiddels door de kerk. Het nieuwe muziekevenement Symphonica Stadshagen wordt definitief verschoven van 3 juli 2021 naar de zomer van 2022. 

Dit is besloten na overleg van Tresore Producties met de Gemeente Zwolle en afstemming met de Veiligheidsdiensten. “Wij waarderen het wijkinitiatief en vinden het een mooi concept, maar helaas. Het komt simpelweg te vroeg. Als alles al in de dan geldende Corona maatregelen zou passen, zal dit één van de eerste evenementen zijn die wordt georganiseerd in Zwolle. Omdat het evenement vrij toegankelijk is en we allemaal hunkeren naar wat afleiding, verwachten wij een te grote toeloop van mensen uit heel Zwolle. Daarvoor kunnen wij de veiligheid niet garanderen”, legt Iskander Tuqan, senior beleidsadviseur evenementen bij Gemeente Zwolle uit. 

Wensen

Initiatiefnemer en bewoner van Stadshagen Bastiaan Roeters neemt dit besluit realistisch op. “Het is erg jammer, maar dit is een scenario wat wij toch enigszins hadden ingecalculeerd. Natuurlijk hoopten wij dit jaar al een mooie editie te kunnen presenteren. Maar niet getreurd. De tot nu toe uitgewerkte plannen bieden een prachtige basis voor de eerste editie in 2022.” Om de wensen binnen de wijk te kunnen inventariseren, is een korte online vragenlijst opgesteld waarin bewoners kunnen laten weten wat ze graag willen horen. Tot nu toe vormen pop, rock en klassiek de top drie muziekstijlen. In het gras naar de muziek luisteren, een drankje drinken op het evenemententerrein en andere wijkbewoners ontmoeten vormen de drie meest gewilde activiteiten. Het publieksonderzoek blijft ook de komende tijd beschikbaar voor iedereen die hier nog een reactie wil achterlaten. 

Ontwikkelingen

Op www.symphonicastadshagen.nl kunnen geïnteresseerden aan de hand van een aantal vragen hun stem laten horen. Via dezelfde site kunnen buurtbewoners zich ook aanmelden als vrijwilliger. Voor nu richt de organisatie van Symphonica Stadshagen haar pijlen op zaterdag 25 juni 2022. “Reserveer deze datum dus alvast met potlood in jouw agenda. Dan werken wij de komende tijd toe naar een onwijs gezellige avond”, aldus Roeters. Kijk voor meer informatie op www.symphonicastadshagen.nl of volg Symphonica Stadshagen op Facebook en Instagram. Hier worden de laatste ontwikkelingen en actualiteiten gedeeld. 

Openluchtconcert

Symphonica Stadshagen is een combinatie van Night of the Proms en het Prinsengrachtconcert en vindt plaats aan en rondom het water bij het Twistvlietpark. Een avond waar klassieke muziek en pop samenkomen en buren elkaar vlak voor de start van de officiële zomervakantie kunnen ontmoeten. Een vrij toegankelijk openluchtconcert, georganiseerd voor én door wijkbewoners.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden