Afbeelding
Foto: Eva Posthuma

Uitdaging

· leestijd 1 minuut Algemeen

Het is hoog tijd dat de voetbalcompetitie begint. Dat wedstrijdspanning, vreugde of ergernis door je aderen spuit.

Nu moeten wij supporters het in deze zomer doen met komkommers die tegen de klippen opgroeien. De informatievoorziening vanuit PEC Zwolle is te vergelijken meteen kabbelend beekje. Met regelmaat komen berichten voorbij over onbekende nieuwkomers of startende jeugdspelers die hun eerste contract tekenen, maar echte klappers ontbreken nog steeds.

Alhoewel, afgelopen week veranderde het kabbelende beekje in een krachtige waterval, inclusief bijbehorende stroomversnelling. In mijn vorige column brak ik nog een lans voor interim-directeur Arjan Jansen, maar de club is behoorlijk eigengereid en zie daar: er is een nieuwe algemeen directeur aangesteld.

Xander Czaikowski is volgens het persbericht een kind van de stad, groeide op naast het stadion en heeft wat met PEC. Aldus de obligaat ronkende informatievoorzieners die verzuimen te melden wat de man dan heeft met onze club. Op de eerste foto die ik van hem zag, droeg hij een Ajax-shirtje en dan scoor je bij mij al direct een minnetje. 1 september is hij Talpa directeur af en zet hij zijn blauw-witte directeurspet op. Zijn komst is een klaterende verrassing, vooral omdat Jansen er prima in was geslaagd rust in de tent aan de Ceintuurbaan te krijgen.

De supporters zijn uiteraard verdeeld in hun commentaren. De ene helft gunt hem de kans. Het andere kamp slaat aan op zijn connecties met de media en showbizzwereld. Het woord soap wordt dan ook vaak gebezigd. Ondanks het minpuntje voor de Ajax-outfit behoor ik toch bij de eerste groep. Geef Czaikowski de kans om te laten zien wat hij kan betekenen voor onze club. Hij schijnt mensen met elkaar te kunnen verbinden aldus het persbericht.

Daar ligt namelijk de uitdaging. Ik heb wel eens het gevoel dat supporters vanaf het bestuurderspluche worden gezien als melkkoeien. Ze verlengen hun seizoenkaart toch wel. Maar let op: club, supporters en sponsoren zijn een drie-eenheid waar veel kracht vanuit gaat als je dat slim verbindt. Power die we de komende jaren hard nodig hebben.

Kom op Xander, laat ons echt zien wat speelt in de club. Zorg dat we regelmatig worden geïnformeerd over het wel en wee van PEC Zwolle. Laat van je horen en schaf om te beginnen die ouderwetse persberichten af.

Anton Cramer

Afbeelding
Nieuw bij Korterink! De Suzuki Vitara full hybrid Partnerbijdrages gisteren
Afbeelding
Senioren helpen? Gasthuizen helpt mee Algemeen 30 mrt., 12:47
Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 30 mrt., 12:09