Vrijwilligers van IntermeZZo met in het midden Corine den Hollander.
Vrijwilligers van IntermeZZo met in het midden Corine den Hollander. Eigen foto

IntermeZZo en KindermeZZo zoeken nieuwe vrijwilligers vanwege toename bezoekers

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - IntermeZZo, het Zwolse centrum voor leven met en na kanker, heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers.

Bij IntermeZZo, voor volwassenen met kanker en hun naasten, worden gastvrouwen en gastheren gevraagd vanwege toenemende drukte. 

Bij KindermeZZo, voor kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker speelt, zijn vrijwilligers nodig voor de kidsmiddagen op de woensdag. Er zijn meer vrijwilligers nodig omdat er steeds meer kinderen meedoen aan de activiteiten. 

Tekst gaat verder onder de foto.


Kinderen doen een spelletje in KindermeZZo. Foto: Jeroen Keep

IntermeZZo biedt psychosociale steun aan mensen die geraakt worden door kanker. Erkenning, herkenning en ontspanning zijn nodig als kanker in het leven komt van een persoon en diens gezin. Mensen kunnen terecht voor een luisterend oor, gesprekken en een scala aan activiteiten, cursussen, workshops en voorlichting.

Gastvrije vrijwilligers zijn het hart van IntermeZZo. Zij worden getraind in gespreksvoering, speciaal gericht op mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Zij kennen het aanbod dat IntermeZZo heeft en kijken samen met de gast naar wat iemand nodig heeft. Kwaliteit van leven staat daarbij voorop.

Nieuwe vrijwilligers (m/v), die het team gaan aanvullen, zijn echte mensen-mensen met de nodige levenservaring. Bereidheid om te leren en samenwerking staan hoog in het vaandel. Vrijwilligers werken meestal één dagdeel per week. 

Bij KindermeZZo komen kinderen in de basisschoolleeftijd van wie één van de ouders kanker heeft of heeft gehad. Op woensdagmiddag is er een ontspannend kinderprogramma. De vrijwilligers die de kinderen begeleiden zijn kindgericht, creatief en praktisch. Een aantal vrijwilligers heeft een pedagogische opleiding of ervaring. Als nieuwe collega’s deze achtergrond hebben is dat fijn, maar niet per se noodzakelijk. Wel is het nodig soepel te kunnen omgaan met kinderen in een bijzondere situatie. Ook goed kunnen samenwerken in een team is van belang. 

Een uitvoerige beschrijving van de vrijwilligersfuncties staat op de website: www.intermezzo-zwolle.nl onder nieuws. Meer informatie kun je vragen bij manager Corine den Hollander (088) 642 6088. 

Als je wilt solliciteren, kun je je brief en cv sturen aan info@intermezzo-zwolle.nl t.a.v. Corine den Hollander.