Buiten tekenen aan de IJssel.
Buiten tekenen aan de IJssel. Foto: Marjan van Houwelingen

Boekenwurmen en tekenbeesten tekenen buiten

Algemeen

ZWOLLE - Twee Zwolse illustratoren Irene Goede en Marijke ten Cate hebben samen afgelopen jaren al meer dan driehonderd boeken geïllustreerd. Deze zomer zie je ze misschien wel zitten in Zwolle met een schetsboek in de hand. Want beide tekenen ze ook graag buiten. Ze roepen iedereen die van illustreren en tekenen houdt op: Ga eens lekker buiten tekenen, zet de wereld naar je eigen hand, op canvas of papier. 

Al bijna vijftien jaar werken de beide illustratoren in Atelier Koewegje aan de rand van de binnenstad. Dat is ook de plek waar hun tweede passie, TOPcursus illustratie, is ontstaan.

TOPcursus illustratie is een initiatief van Irene en Marijke samen. Ze delen door middel van cursussen en persoonlijke coaching hun kennis en ervaring op het gebied van illustreren. Ze begeleiden beginnende illustratoren, maar ook creatieve ondernemers uit andere disciplines.  

Op zaterdag 8 oktober starten de twee weer met een cursus TOPklas illustratie. De eerste les wordt gegeven op hun atelier in de binnenstad van Zwolle. De andere lessen zijn online.

De cursus is geschikt voor creatieve mensen die ervaring hebben met schilderen, tekenen of ontwerpen. Ook professionals uit de creatieve sector die hun illustratieskills willen verbeteren kunnen bij ons terecht. Verschil in niveau maakt bij ons niet uit, want door het werken met kleine groepen is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding.  

 Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en opgeven kan via de site: https://topcursusillustratie.nl/