Afbeelding
Foto: Bart Maat

Expositie Zilveren Camera en Verhalen van Harculo in de Centrale Harculo

Algemeen

ZWOLLE – Stichting De Stad Verbeeldt presenteert voor de vierde keer de expositie Zilveren Camera 2021 in de Centrale Harculo, Zwolle-Zuid. De expositie is te zien op een unieke cultuurhistorische locatie en duurt van 3 september tot en met 2 oktober.

De winnaar Zilveren Camera 2021 is Bart Maat, fotograaf bij het ANP, voor zijn foto Positie Omtzigt, functie elders. Een iconische foto van minister Ollongren, die wegens corona het Binnenhof snel moest verlaten, terwijl er een kabinetscrisis aan de gang was. Op 12 september komt Bart Maat over zijn werk vertellen tijdens de expositie.

Expositie Verhalen van Harculo

Drie professionele fotografen Carla Kogelman, Harm van de Poel en Petra Mwaro-Jansen, en twintig amateurfotografen uit Zwolle e.o. exposeren met portretten, beeldverhalen en multimediale producties van oud-medewerkers, oud-dienstverleners en wijkbewoners. De oude IJsselcentrale in Harculo is een unieke plek, waar bezoekers en kinderen een fotografische zwerftocht langs de IJssel kunnen volgen of een Fotolab Foto Gaaf kunnen volgen.

Foto-expositie Lübeckplein

Op 3 september 2022 om 11.00 uur wordt op het Lübeckplein, ten zuiden van het centraal station Zwolle, de tweede foto-expositie van De Stad Verbeeldt geopend met de thema’s Verhalen van Harculo, Oog voor de ander en Oog voor de toekomst.

Start programma 2022-2023 

Stichting De Stad Verbeeldt wil in samenwerking met het professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten op zoek gaan naar eigentijdse beeldverhalen over generaties, diversiteit, inclusieve samenleving en duurzaamheid. De Stad Verbeeldt wil een bijdrage leveren aan de verbeelding van deze thema’s door middel van fotografie, film, gaming, multimediale producties en VR. In het kader van Hanze 2023 start De Stad Verbeeldt met nieuwe ateliers en producties.

Meer informatie is te vinden op www.destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2022

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden