Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Expositie Zilveren Camera in de centrale Harculo is geopend

Cultuur

ZWOLLE – Wethouder Monique Schuttenbeld heeft zaterdag de expositie Zilveren Camera geopend in de voormalige IJsselcentrale Harculo. De tentoonstelling is tot en met 28 november te zien. 

Naast de Zilveren Camera –expositie is ‘Generation Z: what’s next?’ te zien, samengesteld door Linelle Deunk, Adrienne Norman en Flora Madu. Tevens exposeren het Deltion College en Fotoclub Zwolle.

De organiserende stichting De Stad Verbeeldt biedt in deze periode verder een programma met onder meer het fotolab Foto Gaaf. Dat zijn ateliers voor kinderen van tien jaar en ouder, ouders, verzorgers, opa’s en oma’s. Onder begeleiding van professionele fotografen kunnen zij zich op 7 en 21 november van 14.00 tot 16.30 uur onderdompelen in de kunst van de fotografie. De stichting biedt ook ateliers aan op scholen en werkt aan beeldverhalen voor de expositie De Stad Verbeeldt……weer! in 2022.

Zwerftocht

Belangstellenden kunnen bovendien een fotografische zwerftocht maken langs de IJssel onder leiding van Bert Janssen, fotograaf en docent van de Foto Vakschool Apeldoorn en Amsterdam. Deze activiteit is op 14 november van 14.00 tot 16.30 uur.

Stadsgesprekken

Ook staan er twee stadsgesprekken op het programma. Fotojournalist Kadir van Lohuizen vertelt op 15 november van 20.00 tot 22.30 uur over Oog voor de toekomst, Rijzend Water, klimaatverandering en duurzaamheid. Fotograaf Ilvy Njiokiktjien doet dat op 22 november van 20.00 tot 22.30 uur over Co Housing, fotoseries over meerdere generaties in beeld in Nederland en België.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding