De jeugd vermaakt zich uitstekend met het nieuwe interactieve spel.
De jeugd vermaakt zich uitstekend met het nieuwe interactieve spel. Foto: Gerard Meijeringh

Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen trakteert jeugd op interactief spel

· leestijd 1 minuut Algemeen


(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE - Het was vorige week donderdag feest in de Aa-landen. Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen (SWA) pakte uit met een jubileumcadeau voor de jeugd. Donderdag werd het interactieve spel ‘Memo’ officieel in gebruik genomen. 

SWA bestond in 2020 vijftig jaar. Door corona kon dit jubileum echter niet worden gevierd. Voorzitter Aart Klaassen van SWA maakte duidelijk dat er nog wat geld over was in de kas van de stichting. 

Dat kwam goed uit, want het is traditie dat SWA een cadeau aanbiedt bij een jubileum van de stichting. Dat moest wel doorgaan. Dit keer waren de kinderen uit de buurt aan de beurt. Door corona liep alles twee jaar vertraging op, maar uiteindelijk kwam alles goed. De keuze viel op het spel Memo, een tip van oud-bestuurslid Ron Eikenaar van SWA. Onlangs werd het spel geplaatst op het grasveld achter het Boterdiep. 

Wethouder Dorrit de Jong was onder de indruk. “Het spel is ontzettend goed gekozen. Het is een combinatie van leren en bewegen. Kinderen leren niet allemaal op dezelfde manier. Sommige vinden het fijn om dat in spelvorm te doen.” 

Het Memo-spel bestaat uit verschillende spelpilaren. Door het scherm aan te raken kunnen verschillende spellen worden gespeeld. “Het is digitale met ren-je-rot”, zegt Hans van Kesteren van SWA met een lach. “Het sprak ons erg aan. Het spel is modern en het is ouderwets rennen. Het spel kan worden gebruikt door alle kinderen van de scholen in de Aa-landen. Om 21.00 uur gaat het spel uit en ’s morgens om 8.00 uur gaat ie weer aan.” 

SWA ondersteunt diverse activiteiten in de wijk. Volgens Van Kesteren wordt het wel steeds lastiger om alles draaiende te houden. “Dat heeft alles te maken met vrijwilligers. Aanvankelijk zouden we niets doen met Koningsdag. Toen is onze voorzitter achter vrijwilligers aangegaan en is het toch doorgegaan. Het was de eerste keer na corona en Koningsdag was een groot succes met een kleedjesmarkt en muziek. Je bent zo afhankelijk van vrijwilligers, maar mensen hebben tegenwoordig allemaal verplichtingen. Vaak willen ze best wat doen, maar niet op een vaste dag”, aldus Van Kesteren. “Daar komt nog bij dat het bestuur uit allemaal grijze bollen bestaat. Allemaal pensionados. Gelukkig hebben we nu met Pim Dorst een jong iemand in het bestuur. Met hem hebben we nu zeven bestuursleden.” 

SWA steunt diverse activiteiten in de wijk. “Huttendorp heeft een 40-jarige traditie. Daar is dit jaar een nieuwe leiding opgezet van zo’n zes á zeven man. Het zijn allemaal twintigers. Daar zijn we heel blij mee. Voor de optocht van Sinterklaas en het daarbij behorende feest in de Bolder hebben we nu ook een apart groepje. Dat zijn ook positieve ontwikkelingen.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 4 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 4 uur geleden