Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kamerlid Habtamu bezoekt Cibap

Algemeen

ZWOLLE - Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop (PvdA) en Adnan Tekin, voorzitter van de MBO raad, zijn maandag op bezoek geweest bij Cibap vakschool voor vormgeving. Ze bezochten de vakschool om onder andere te kijken hoe zij onderwijs geven, hoe Cibap ervoor zorgt dat studenten zich breed kunnen oriënteren en hoe Cibap de gevolgen van alle corona-maatregelen voor het onderwijs en de studenten ervaart.

Op verschillende plaatsen in de school voerden zij gesprekken met docenten, studenten en oud-studenten. In een van de werkplaatsen gaf student creatief vakman Sam Kloosterman uitleg bij het meubel waar hij op dat moment de laatste hand aan legde. Met Erik Smeele van brancheorganisatie Creative Works en oud-student Henriëtte Meeske ging het vervolgens over het belang van de creatieve industrie; de impact die ontwerpers en (startende) creatieve makers hebben, de kansen en mogelijkheden maar ook uitdagingen die zij tegenkomen. ‘Creativiteit is anders kijken, anders denken en anders doen, veelal aanjager van innovatie’.

Speciale aandacht was er verder voor de brede oriëntatie die Cibap studenten in hun eerste halfjaar op de school krijgen, een werkwijze die landelijk ook meer en meer interesse geniet. In dat kader werd de focus tweedaagse bezocht waarin studenten uit de eerstejaars klassen, die na een half jaar een definitieve opleidingskeuze maken, zich twee dagen achtereen volledig op een opleiding richten. Omgevingsbewustzijn, de specifieke wijze waarop Cibap invulling geeft aan het vak burgerschap, vormde naast duurzaamheid een van de andere onderwerpen waar uitgebreid bij stil werd gestaan. 

Al met al een uitgebreid werkveldbezoek dat net voor de open dagen plaatsvond; aanstaande zaterdag staan de deuren van de vakschool open voor alle belangstellenden van 09.30 tot 14.00 uur. Aanvullende info www.cibap.nl


Gerard Meijeringh