Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Fakkelteit 2.0 sluit ontwikkelingstraject af met optreden in Hedon

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De talenten van Fakkelteit 2.0 staan op woensdag 16 november in Hedon om daar hun eerste optreden en de presentatie van hun EP te geven. Met dit optreden sluiten de rappers hun deelname aan Fakkelteit 2.0 af. 

QuinnaQ, TerraB, YANNDEMAN, Henz en Mr Crooker laten horen waar zij het afgelopen half jaar aan gewerkt hebben. Onder begeleiding van Rico volgden de deelnemers workshops van rapper Freez en producer Rob Peters die hun verder hebben klaargestoomd voor een carrière als rapper. De EP-release van Fakkelteit 2.0 in Hedon is gratis toegankelijk. Meer informatie via www.hedon-zwolle.nl.

Fakkelteit is een broedplaats waar jongeren tussen de 13 en 23 jaar wekelijks met hiphop en met name rap, aan de slag kunnen. Bij De Fakkelteit wordt aandacht geschonken aan het ontwikkelen van jong talent en worden kansen gecreëerd voor de jongeren. Een bewustwording van eigen kwaliteiten en een plek voor goed advies en opbouwende kritiek. Er lag al jaren een wens bij het team van Fakkelteit om een extra trede aan de ontwikkelingspiramide van Fakkelteit toe te voegen wat vorm kreeg onder de naam Fakkelteit 2.0.

Speciaal voor jongeren die tijdens de reguliere bijeenkomsten van Fakkelteit tegen hun plafond aanlopen is er sinds de lente van 2022 Fakkelteit 2.0. Het traject geeft jongeren de mogelijkheid om zich verder zelfstandig te ontwikkelen en extra stappen te kunnen zetten in hun rap carrière. ‘’Mijn ervaring met ft 2.0 is positief. Mensen om me heen met dezelfde doelen, hulp waar nodig. En een goeie stok achter de deur om gas te geven op wat nodig is voor mijn muziek.’’ Aldus rapper en deelnemer Terra B. “Ik heb het een en ander geleerd en overwonnen en ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Klaar om de shit te rocken op 16 november in Hedon.” aldus Daan.

Om deelnemer te worden van Fakkelteit 2.0 zijn er audities gehouden waar in totaal vijf jongeren door een jury geselecteerd zijn. Deze jongeren werkten toe richting een eindproduct: een EP met een losse single inclusief videoclip. Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn en Ricardo McDougal (Rico) in samenwerking met Hedon Talent Support en Beatbox.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden