Jelle Tigchelaar.
Jelle Tigchelaar. Foto: Aangeleverd

Dag van de Korte Film in Filmtheater Fraterhuis op 21 december

Algemeen

?ZWOLLE - De kortste dag van het jaar, woensdag 21 december 2022, is De Dag van de Korte Film. Filmtheater Fraterhuis haakt hierop in. Met een speciaal samengesteld programma wordt ook het publiek in Filmtheater Fraterhuis getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem. De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. 

?Om 19.45 uur start de voorstelling met de vertoning van zes Nederlandse korte films, waaronder fictiefilms, een documentaire en een animatie. Onder andere de winnaars van de Gouden Kalveren voor Beste Korte Documentaire en Beste Korte Film worden vertoond. 

De voorstelling start met een korte inleiding over de korte film door de Zwolse filmmaker en docent Jelle Tigchelaar. Hij schrijft en regisseert al vanaf zijn twaalfde korte fictiefilms en heeft een grote liefde voor de korte film. Hij studeerde aan de HKU af als regisseur. Zijn afstudeerfilm Kamer aangeboden was te zien op het Nederlands Film Festival. Daarna volgde Tigchelaar een opleiding tot scriptschrijver aan de ScriptAcademy. Hij werkt nu aan een korte film en een korte documentaire. ?

Dag van de Korte Film (junior)

?Met een speciaal filmprogramma om 16.00 uur worden ook kinderen vanaf vier jaar getrakteerd op de beste korte films uit Europa. Een variatie van zeven korte films over de wereld, dieren, seizoenen en natuur.  

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden