Afbeelding
Foto: Aangeleverd

GMZ is weer terug: fraai kerstconcert

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Liefhebbers van het Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ) konden maandag 19 december hun hart weer ophalen. Door corona konden in 2020 en 2021 geen concerten gehouden worden. Na een keer proefdraaien in de Weijenbelt en een concert in Tubbergen, stonden ze dit jaar eindelijk weer in de Dominicanenkerk voor het traditionele kerstconcert. Het publiek genoot er zichtbaar en hoorbaar van blijkens langdurig applaus.

Bijna was het nog misgegaan. Het koor had de sopraan Karin Hertsenberg en de bariton Marco Bakker als solisten aangekondigd. Marco Bakker bleek echter ziek en kon geen helaas medewerking verlenen. In de jonge bariton Raoul Steffani werd een uitstekende vervanger gevonden. Hij was als aanstormend talent al regelmatig op televisie te bewonderen, onder andere bij Paul Witteman. Het bleek een unieke combinatie. Karin Hertsenberg en Raoul Steffani presenteerden solo, maar ook als duo, een aantal prachtige liederen. Ook de combinatie met de zangers van het Groot Mannenkoor Zwolle was uitstekend in balans. Tijdens het gevarieerde programma vertolkten de mannen samen met Karin Hertsenberg onder andere een zeer fraai Ave Maria en met Raoul Steffani het welbekende Cantique de Noel.

Het geheel stond onder leiding van de jonge, nieuwe dirigent van het GMZ, Jeroen Hulshof. Op de vleugel werd het geheel begeleid door de virtuoze Nadine Eman en het orgel werd al even fraai bespeeld door Henk Linker. 

De bijna 450 concertbezoekers kregen in de pauze een warme chocolademelk of een glĆ¼hwein aangeboden. De waardering voor het concert werd tegen 22.15 uur tot uitdrukking gebracht via een klaterend applaus. 

Tenslotte wees Gerrit Teunis, voorzitter van GMZ, nog op een speciale aanbieding van het koor. Voor de aanwezige mannen die al langer stiekem dachten ā€˜zoā€™n koor lijkt me leukā€™ en die enthousiast geworden zijn, organiseert GMZ in het nieuwe jaar een clinic onder de titel ā€˜Ontdek je stemā€™. Liefhebbers kunnen zonder verdere verplichtingen kennis maken met de koorzang, met hun eigen stem. Tijdens acht bijeenkomsten vindt die ontdekkingsreis plaats in de Weijenbelt in Berkum. 

GeĆÆnteresseerden, kunnen het laten weten via de leden van het koor of via info@grootmannenkoorzwolle.nl. 

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Alle ouders opgelet! Deze nieuwe kinderopvang opent 2 september haar deuren in Stadshagen Zwolle Partnerbijdrages 16 mei, 09:30
Lars Miedema
Berkum ontvangt opvolger bekerwinnaar Quick '20 Sport 16 mei, 09:02
Afbeelding
Open dag bij Laserkliniek Zwolle Algemeen 16 mei, 08:19