Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Isabelle Beernaert viert 10-jarig jubileum in Zwolle met OXYTOCIN

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op 20 januari is de voorstelling OXYTOCIN van Isabelle Beernaert te zien in Theater De Spiegel in Zwolle. Hiermee viert de choreografe (bekend van So You Can Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle) haar 10-jarig jubileum in de Nederlandse theaters. De voorstelling is geïnspireerd op de tijd dat men wegens corona elkaar niet mocht aanraken of knuffelen. Daardoor maakte iedereen te weinig knuffelhormoon aan, ook wel bekend als: Oxytocine. 

Ieder mens heeft in het dagelijks leven Oxytocine nodig om gelukkig te zijn. Het ontbreken van deze stof had bij veel mensen een fysieke weerslag. Isabelle toont door middel van dans haar observaties over hoe wij zijn omgegaan met deze gevoelens door het tonen van oude angsten en nieuwe gevoelens in de vorm van dans. 

“Alles wat ons in leven houdt en wat ons vitamines geeft, viel opeens weg doordat we afstand moesten houden. Het deed me beseffen dat wij als mensen in essentie liefde zijn en dat aanraking een vorm van energie is”, aldus Isabelle Beernaert. “Je kan jezelf opladen door goed voor je lichaam en geest te zorgen, maar je hebt aanraking nodig. Een ouder, partner of vriend of vriendin die je vastpakt, doet zoveel.”

Een lege witte, steriele ruimte, muziek die je vanaf de eerste seconde bij de keel grijpt en zes dansers die het leven vieren, geleid door een wonderlijk mooie choreografie: OXYTOCIN is een lichte voorstelling geworden die ons toont dat de wereld niet zo donker is als we vaak denken. Je moet het alleen willen zien. En voelen. 

Over Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Ze is een unieke choreografe met het vermogen om het alledaagse, gewone leven te vertalen naar een buitengewone choreografie. Haar choreografieën brengen tot leven wat elk mens doormaakt en op een bepaald moment voelt in het leven. Het publiek kan zichzelf herkennen in het gevoel en het verhaal dat op het podium wordt uitgebeeld.

OXYTOCIN is vrijdag 20 januari te zien in Theater De Spiegel in Zwolle. Voor meer informatie en tickets, neem een kijkje op www.zwolsetheaters.nl

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden