Afbeelding
Foto: Sanne Peper

Sympathy for the Devil bijgeboekt in Zwolse theaters

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Na een uitverkochte voorpremière en première is er een extra voorstelling bijgeboekt van de muziektheatervoorstelling Sympathy for the Devil. Op 15 januari is de voorstelling nog een keer te zien in Zwolle in Theater de Spiegel. De kaartverkoop is van start gegaan.

Sympathy for the Devil is een muziektheatervoorstelling over dé stijliconen van de swinging sixties en de muzes van de Rolling Stones, Marianne Faithfull (gespeeld door Pip Lieke Lucas) en Anita Pallenberg (Eva van der Post). Ze belichamen de vrijheidsdrang van een hele generatie. Maar wat is de prijs van roem en roekeloosheid? Een ongefilterd verhaal op de soundtrack van de Rolling Stones, gespeeld door Stones Sessions.

Het verhaal speelt zich af in 1966, alles moet anders. Een nieuwe wereld wordt geboren, met eigen muziek, mode en een eigen moraal. Het einde van een preutse generatie. Middenin die draaikolk ontmoeten de jonge vrouwen elkaar. Een levenslange vriendschap begint. Beeldschoon, avontuurlijk en gulzig storten ze zich in het leven in de spotlights, om tot op de bodem leeg te slurpen.

Sympathy for the Devil volgt Anita en Marianne backstage. Hun leven zal hoge pieken kennen, maar ook onvoorstelbare diepe dalen. Een verhaal over liefde en verleiding in een actuele, rauwe productie. De parallellen met ‘nu’ zijn groter dan gedacht.

Zwolse theaters presenteert met Sympathy for the Devil haar eerste eigen productie. Het ontving lovende kritieken van het publiek én de pers. Zo schreef de Volkskrant: “Er is een verrukkelijke chemie tussen Pip Lieke Lucas en Jeffrey Hendriks, die samen een aantal magische momenten creëren.” Deze theatervoorstelling is een echte must-see voor Stones-liefhebbers.

Regie van deze voorstelling ligt in handen van Zwolse maker Boudewijn Koops. Sinds 2021 is Boudewijn werkzaam als artistiek directeur van cultuurstichting Gelijkspel en is hij als regisseur verbonden aan Koorbazen. Daarnaast is actrice, regisseuse en schrijfster Annemarie Prins (90) te zien in de voorstelling. Prins neemt de rol van de oude Marianne Faithfull op zich. In de voorstelling is ze middels filmbeelden te zien.

Meer informatie over Sympathy for the Devil is te vinden op www.sympathyforthedevil.nl. Kaarten voor de voorstelling in Zwolle zijn te koop via www.zwolsetheaters.nl.  

Afbeelding

Gerard Meijeringh